Alkollü İçki Sattığı Gerekçesiyle Gözaltına Alınan Esnaf Konuştu: Sağı Solu Arayıp Nasıl İşlem Yapılacağını Sordular

TAKİP ET

Tam kapanmada sözlü buyrukla alkollü içki satışının yasaklanmasının ardından, dükkanında alkollü içki sattığı için gözaltına alınan esnaf konuştu.

Türkiye'de 29 Nisan'da başlayan tam kapanmanın ardından hükûmet, hukuksuz bir şekilde alkollü içki satışını yasaklamaya çalışıyor. Geçtiğimiz gün, alkollü içki sattığı için gözaltına alınan esnaf, yaşadıklarını anlattı.

Dükkanı kapattırılarak gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan 35 yaşındaki Murat T., iki ekip otosuyla gelen polislerin baskın yapar gibi kendisini gözaltına aldığını belirterek "Bakkal ruhsatım var ve elimize ulaşan bir yasak kararı yoktu. Uyuşturucu satanlara böyle baskın yapılmıyor" dedi.

Polislerin, dükkanına telefonla görüntü alarak girdiğini ve "Alkol satmak yasak, neden satıyorsun" dediklerini aktaran Murat T., polislere, marketlerde satışın devam ettiğini ve eline ulaşan bir yasak olmadığını dile getirdi. Süleyman Soylu'nun açıklamalarını gerekçe gösteren polisler, Murat T.'yi dinlemeyerek dükkanını kapattırdı ve karakola götürdü.

Murat T., karakolda yaşadıklarını ise "Beni saatlerce hiçbir şey demeden beklettiler. Çünkü kendileri de ne yapacaklarını bilmiyordu. Ellerinde bir karar da yoktu, sadece Soylu’nun açıklaması vardı. Sağı solu arayıp nasıl işlem yapılacağını sordular. Tutacak bir şey bulamayınca ifademi alıp serbest bıraktılar" şeklinde anlattı.

 

alkol alkollü içki satış yasak süleyman soylu polis esnaf ifade konuştu gözaltına alınan alkollü içki sattığı için içki anlattı yaşadıkları karakol emniyet sağı solu arayıp nasıl işlem yapılacağını sordular