Alman Bakan Maas'dan Erdoğan'ın Macron'a Yönelik Sözlerine Tepki

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Erdoğan'ın Macron için söylediği sözleri saldırı olarak niteleyerek tepki gösterdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki gerilim hakkında konuştu. Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın radikal İslamcılarla mücadelede Fransa ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden Maas, ikili arasındaki tartışma için 'Erdoğan'ın Macron'a yönelik saldırılarının yeni bir dip noktaya işaret ettiği' yorumunu yaptı.

Erdoğan Macron İçin Ne Demişti

Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamada Avrupa'da artan İslam düşmanlığının endişe verici işaretleriyle karşı karşıya kalındığını söylemiş ve buna Fransa’da başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty cinayetinin ardından Cumhurbaşkanı Macron'un radikal İslam'a karşı açtığı savaşı örnek göstermişti. Erdoğan, "Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir. Öncelikle bir akli noktada kontrol" şeklinde konuşmuştu.

Açıklamalar üzerine Fransa Ankara Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmıştı.

Alman Bakan Fransa'yı Haklı Buldu

Alman Bakan Maas, Erdoğan'ı, 'Macron'un zihinsel tedaviye ihtiyacı olduğu' yönündeki sözlerinden ötürü kınarken Fransa'nın Ankara Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmasını 'büyük bir anlayışla karşıladığını' söyledi.

alman bakan maas erdoğanı eleştirdi almanya fransa emmanuel macron erdoğan tartışması erdoğan macroa tedavi olmalı demişti alman dışişleri bakanı macronu haklı buldu büyükelçi geri çağırma geri çağırma diploması erdo