Alman Bakandan Suriye'de Uluslararası Güvenli Bölge Önerisi

TAKİP ET

Savunma Bakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği partisinin lideri olan Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye'nin Türkiye sınırında uluslararası bir güvenli bölge kurulması önerisinde bulundu

Savunma Bakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği partisinin lideri olan Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye'nin Türkiye sınırında uluslararası bir güvenli bölge kurulması önerisinde bulundu. Rusya ve Türkiye'nin de bu sürece dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Kramp-Karrenbauer, "Bunun alternatifi Avrupa ve NATO'nun Türkiye ile Rusya arasındaki müzakerelere seyirci kalmasıdır. Rusya bölgedeki en önemli aktörlerden biri. Bu hoşumuza gitse de gitmese de kabul etmemiz gereken bir gerçek" dedi.

Kramp-Karrenbauer, uzun vadede mültecilerin bölgeye gönüllü dönüşünü de mümkün kılacak yapıların yaratılması gerektiğini belirterek bu nedenle bu bölgede şu anki durumu aşan bir çözüme ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kramp-Karrenbauer, bu çözümlerden birinin "Türkiye ve Rusya'nın da dahil edildiği ve uluslararası olarak kontrol altında tutulan bir güvenli bölgeden" geçtiğini ifade etti. Bakan, oluşturulacak güvenli bölgenin Suriye'nin kuzeydoğusunda tırmanan gerilimi azaltmayı hedefleyeceğini kaydetti.

Almanya'nın çıkarlarını doğrudan ilgilendiriyor

Almanya'nın uluslararası yayın kuruluşu Deutsche Welle'ye konuşan Kramp-Karrenbauer, Suriye'de harekete geçmenin Almanya'nın çıkarına olacağını aktardı:

"Suriye'nin kuzeyindeki durum Avrupa'nın ve Almanya'nın güvenlik çıkarlarını doğrudan ilgilendiriyor. Bu yüzden Avrupa'nın bu konuda daha fazla inisiyatif alması gerekiyor. Avrupa bunu sadece izlemekle yetinemez. Biz de kendi çözüm önerilerimizle gelmeli ve bunların tartışılmasını sağlamalıyız."