Alman Basınından Flaş İddia "Erdoğan Yunan Gemisinin Batırılmasını İstedi"

TAKİP ET

Die Welt'te AKP liderinin orduya Doğu Akdeniz'de bir Yunan gemisinin batırılması yönünde talimat verdiğini fakat komutanların bunu reddettiğini iddia etti.

Doğu Akdeniz'deki Türk-Yunan gerginliği dünya basınının da ilgisini çekmeye devam ediyor. Önde gelen basın organlarında geniş yer bulan meseleye dair Alman gazetesi Die Welt'te önemli bir iddia yer aldı.

'Erdoğan'ın hesaplanmış savaşı' başlıklı bir makalede partili Cumhurbaşkanı'nın orduya bölgede bir Yunan gemisini batırma talimatı verdiği fakat bu görüşün komutanlar tarafından kabul görmeyerek uygulanmadığı öne sürüldü.

Askeri kaynaklara dayandırılan haberde Erdoğan'ın amirallere bu talimatı verirken kimsenin zarar görmeyeceğinden emin olmaları uyarısında bulunduğu da belirtiliyor.

Habere göre ilk isteği reddedilen Erdoğan, bu kez bir Yunan uçağının düşürülmesini istedi ve bu takdirde fırlatma koltuğunu kullanacak pilotun da zarar görmemiş olacağını ifade etti. Fakat Erdoğan'ın bu isteğinin de generaller tarafından kabul edilmediği kaydedildi.

recep tayyip erdoğan doğu akdeniz die welt donanma savaş uçağı batırma talimatı yunanistan