Alman Dergisi Stern'den 'Kundakçı Erdoğan' Kapağı

TAKİP ET

Almanya'da ünlü bir siyasi dergi olan Stern, 26 Ocak 2023 tarihli sayısının kapağında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ele aldı. Kapakta Erdoğan "Kundakçı" olarak nitelendirildi.

Almanya'da ünlü bir siyasi dergi olan Stern, 26 Ocak 2023 tarihli sayısının kapağında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ele aldı. Kapakta Erdoğan "Kundakçı" olarak nitelendirildi.

Dergide yer alan yazıda, Erdoğan'ın iktidarını sürdürmek için birçok yerde tehlikeli çatışmaları tetiklediği vurgulandı. Almanya'da, Suriye'de ve Türkiye'de çatışmaların arkasında Erdoğan'ın olduğu iddia edildi.

T24'ün aktardığına göre Stern dergisi, Almanya'da yaklaşık 1.4 milyon Türk seçmenin bulunduğunu ve son seçimlerde Erdoğan'ın bu oyların yüzde 65'ini aldığını belirterek, AKP'nin Almanya'da seçim kampanyası faaliyetleri yürütme isteğinin de arkasında "her oya ihtiyacı olması olabileceğini" ifade etti. Dergi, Erdoğan ile ilgili bölümü "Huzursuzluk Çıkarıcı" başlığıyla başlattı.

Dergide, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bin odalı bir sarayda yaşadığına dikkat çekilirken, hem Batı hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü ve NATO'yu küçümsediği iddia edildi.

Stern, Türkiye'de seçimlerin nasıl sonuçlanacağının meçhul olduğunu belirtirek "Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisinin ortağı MHP, askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor" diye yazdı.

AKP'li Ömer Çelik: İlkel Bir Kara Propaganda

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Stern dergisiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bunların yaptığı basın yayın faaliyeti değildir; ilkel bir kara propagandadır. Batılı bazı yayın organları sistematik şekilde Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlar" şeklinde tepki gösterdi.

Batılı bazı yayın organları sistematik şekilde Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlar. Doğrudan Türkiye’deki seçimlerde taraf oluyorlar. Cumhurbaşkanımızın dış politikada bağımsız ve ilkeli bir çizgi izlemesinden rahatsız olduklarını açıkça belirtiyorlar.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) January 26, 2023

stern kundakçı dergi recep Tayyip Erdoğan