Alman Dışişleri Bakanı: İsrail'in Meşru Müdafaa Hakkı Var

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 'meşru müdafaa' olarak nitelendirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile görüştü. Almanya'nın İsrail ile dayanışma içinde olduğunu ifade etmek için İsrail'e geldiğini ifade eden Maas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar için "İsrail, Gazze Şeridi'nden gelecek kabul edilemez saldırılara karşı kendini savunma hakkına sahiptir. Bizim için İsrail'in güvenliği ve Almanya'daki tüm Yahudilerin güvenliği tartışılamaz bir konudur. Bu konuda İsrail buna her zaman güvenebilir. Bölgede İsrail'i imha etmekle tehdit eden devletler ve gruplar olduğu sürece İsrail hükümeti ülkeyi ve halkını koruyabilmelidir. Bu açıdan İsrail'in yaptıklarını meşru müdafaa hakkı kapsamında görüyoruz. Almanya gelecekte de buna katkıda bulunmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Maas ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının 'orantılı' olduğunu belirterek, "Umarım ateşkes çabaları da başarılı olur. Almanya olarak bu konuda yapabileceğimiz katkıyı yapmak istiyoruz" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Ashkenazi de mevkidaşı Maas'a teşekkür ederek, "Bu bizim için çok önemli" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi