Alman Gazeteciden Atatürk'e Hakaret

TAKİP ET

Alman gazeteci Ronya Othmann, büyük Türk Atatürk hakkında ipe sapa gelmez ifadeler kullandı.

Frankfurter Allgemeine gazetesinde bir yazı kaleme alan Ronya Othmann, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk için “Katliamcı” ve “Kürt Alevilerine yönelik soykırım yaptı” ifadelerini kullandı.

OdaTV'nin haberine göre Ronya Othmann önceki gün Alman Dışişleri eski Bakanı Sigmar Hartmut Gabriel’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na çay ikram ederken çekilmiş fotoğrafı ile “Tausche Autokrat gegen Autokrat” (Otokratı Otokrata Karşı Değiştiriyorum) başlığı ile bir yazı yayımladı.


"Türkiye ile Ne Ticareti Yapacağız"


Almanya’nın işgalci Rus gazına daha az bağımlı olmak istediği için Türkiye ile yakınlaşmaya başlamasını eleştiren Ronya Othmann; “Türkiye ile ne ticareti yapacağız? Daha çok lokum, daha çok börek, daha çok mantı mı? Yoksa daha fazla sansür, daha fazla otokrasi, uluslararası hukuka aykırı daha fazla saldırganlık mı” diye sordu.


Almanlardaki Atatürk Alerjisi


Yazısında Türkiye ile ilgili çirkin ifadeler kullanan Othmann, Alman tarihine bakmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saldırdı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Erdoğan'ın sarayını ziyaret ettiğini belirten Ronya Othmann, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında şu çirkin ifadeleri kullandı:

“Olaf Scholz daha önce Cumhuriyetin kurucusu ve katliamcı Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarına çelenk bırakmıştı. Çünkü bu ülkedeki pek çok kişinin hâlâ bilmediği şey: Atatürk sadece laikliği Türkiye'ye değil, ordusunu da Kürt Alevilerine yönelik bir soykırım sırasında on binlerce insanın öldürüldüğü veya sınır dışı edildiği Dersim bölgesine de getirdi."

Ronya Othmann’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı satırlar Almanya’da yaşayan Türkler ve okumaya giden öğrenciler tarafından büyük tepki ile karşılandı. 

Öğrenciler gazetenin mail adresi ve sosyal medya adreslerine yazarı şikayet etti.


 

atatürk alman gazeteci almanya türkiye rusya rus gazı ronya othmann