Alman Polisinden Türk Gence Şiddet

TAKİP ET

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan Yasemin Başöngen polis şiddeti sonrasında hastanelik oldu.

3 Şubat'ta arkadaşlarıyla tartışan 17 yaşındaki Yasemin Başöngen, polisin ''Aşağıya in'' demesinin ardından aşağıya inip olayın çözülmesini beklemeye başladı. Yanına gelen polisin bir anda kendisine saldırmasıyla savrulan genç kız bilinci kapanana kadar şiddet gördü ve ters kelepçelenip polis aracına götürüldü. 

Polis aracıyla Lünen'deki karakola geldiklerinde yerde kızının kan izlerini gördüğünü anlatan baba Cemil Başöngen, "Kelepçeyi açıp kızımla görüşmeme izin verdiklerinde yüzü ve saçları kanlar içindeydi. Karakolun önünde araçtan indirmeden kızımı çok kötü dövmüşler, yüzündeki elmacık kemiği kırılmış. Burnundan kanlar geliyordu. O dayağa hiç gerek yoktu. Ambulans çağırdılar, bindirip hastaneye gönderdiler." dedi. 

Kızını Korumaya Çalışan Baba Cemil Başöngen de Şiddet Gördü

Polis şiddetine maruz kalan baba, "Benim kaburgalarım ağrıyor, araç kullanamıyorum. 17 yaşındaki kızımı hastanelik ettiler, ayrıca 'şişko' diye dalga geçip 'seni öldürürüz' diye tehdit etmişler. Ne olacak, iyileşecek mi bilmiyoruz. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağım ve kanuni yollardan hakkımı sonuna kadar arayacağım." ifadelerini kullandı.

alman polisi almanya şiddet yasemin başöngen cemil başöngen