Alman Polisinin Bir Türkü Öldürmesine Tepki Yağdı

TAKİP ET

Alman polisinin Türk vatandaşı Ertekin Ö.'yü 4 kez ateşlediği silahla hayatına son verdiği görüntüler sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Almanya'nın Mannheim kentinde, 49 yaşındaki bir Türk vatandaşının Alman polisi tarafından öldürülmesine tepkiler sürüyor. 

Cumartesi günü meydana gelen olayda, Ertekin Ö. isimli şahıs polisi arayarak bir suç işlediğine dair kendini ihbar etti. Olay yerine gelen polisle Türk vatandaşı Ertekin Ö. arasında çıkan tartışmada, Alman polisinin kurşunları can aldı. 

Aralarında 3-4 metre mesafe varken, Ertekin Ö.'nün polise doğru yürüdüğü ve polis tarafından vurulduğu anlar sosyal medyaya da yansıdı. Ertekin Ö.'nün kızı Yasemin Ö. babasının psikolojik sorunları olduğunu şu sözlerle aktardı: 

"Babamın psikolojik sorunları hep vardı ve bu durumu polis de biliyordu. Babam hiçbir zaman kimseye zarar vermedi. Öldüğüne hala inanamıyorum" 

Ertekin Ö.'nün Alman polisi tarafından öldürülmesine tepki gösteren Almanya Federal Meclis Milletvekili Sol Partili Gökay Akbulut, Yasemin Ö.'nün televizyonda yaptığı açıklamaları X hesabından paylaştı: 

"Bütün semtin etrafı polis ve ambulanslarla çevrilmişti. ne annem ne de bir başkasının babamı sakinleştirmek için yanına gitmesine izin verildi. Defalarca rica etmemize rağmen polis bizi dinlemedi. Babam psikolojik olarak hastaydı. Babamı iteleyip dört kurşunla öldürdüler. Hem de ailesinin gözleri önünde. Bu gerçekten acil bir durum muydu?"

Almanya'da olaya dair soruşturma başlatıldı. 

 

almanya gurbetçi türk vatandaşı alman polisi