Alman Vatandaşın Damadına Kızıp Çıkardığı Yangın, Türklerin Evini Yaktı

TAKİP ET

Almanya'nın Karlsruhe kenti yakınlarındaki Malsch kasabasında yaşayan 88 yaşındaki Alman vatandaş, damadı ile yaşadığı sorunlar nedeniyle iki Türk ailenin kaldığı binayı yaktı.

Almanya’nın Malsch kasabasında yaşayan 88 yaşındaki Alman vatandaş, damadı ile yaşadığı sorun nedeniyle evi ateşe verdi. Yangın kısa sürede Badur ve Özgür ailelerin kaldığı eve sıçradı.

4 kişilik Badur ve 3 kişilik Özgür ailesinin ikamet ettiği 3 katlı müstakil eve sıçrayan yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangının çıkmasına neden olan ve olay yerinden kaçan 88 yaşındaki ismi açıklanmayan ev sahibi Alman vatandaşın, polis tarafından göz altına alındığını kaydedildi.

Evi yanan mağdurlardan gurbetçi Ercan Badur, “Akşam ailecek yemekten sonra televizyona bakıyorduk bir anda komşumuz zile bastı. ‘Binada yangın var, evi hemen boşaltalım’ dedi. Binada ben eşim iki çocuğum, alt komşum eşi ve bir çocuğu, yan komşumuz ev sahibinin kızı ve eşi kalıyordu” ifadelerini kullandı.

“Duyduk ki ev sahibi 88 yaşındaki Alman vatandaşın damadı ile sorunları vardı” diyen Badur, “Damadına kızıp binayı ataşe vermiş. Panikle aşağı koştuk. Evin panjurları kapalıydı. Her taraf birden duman oldu. Ben evin giriş katındaki kapılardan birini açarak eşim ve iki çocuğumu dışarı çıkardım” dedi.

Yangında iki kişinin yaralandığı ifade edildi.

almanya türk aile yangın damat sinirlenip vatandaş