Alman Vekilden Türkiye'nin 'Suriyeli' Sorununa Yönelik ''Parasını Biz Veriyoruz'' Cevabı

TAKİP ET

Alman Yeşiller Partisi'nin Avrupa Parlamentosu milletvekili Katrin Langensiepen, verdikleri maddi destek sebebiyle Ankara'da yaşanan Suriyeli sorununun kendilerini de ilgilendirdiğini belirtti.

Alman Yeşiller Partisi’nin Avrupa Parlamentosu milletvekili Katrin Langensiepen, Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan Suriyelilerin 1 Türk'ü öldürmesi üzerine başlayan olaylar hakkında paylaşımda bulundu. 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın öldürülmesi üzerine Suriyelilerin evlerine ve iş yerlerine saldırılmasından rahatsız olan vekil, “Türkiye çok sayıda Suriyeliyi aldı ama o zaman insanların güvenliğini de sağlamanız gerekiyor” ifadelerine yer verdiği bir paylaşım yaptı. 

Langensiepen’in paylaşımı bir sosyal medya kullanıcısından, “Türkiye’nin sorunu sizi ilgilendirmez” yanıtı aldı. Langensiepen ise bu cevaba karşılık, “Tabii ki, size parasını biz veriyoruz” dedi.

Altındağ'da Ne Olmuştu?

Altındağ ilçesindeki bir parka giden Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger, 2 Suriyelinin saldırısına uğramış saldırıda Yalçın hayatını kaybetmiş, Ülger ise hastaneye kaldırılmıştı.

Yalçın'ın hayatını kaybetmesi üzerine bölgede yaşayan Ankaralılar Suriyelilerin ev ve iş yerlerine saldırmış, çok sayıda Suriyeli evine kapanmıştı. 

Yalçın'ın ölümüne sebep olan Suriyeli Yahya Abdo ise 'pişmanım' diyerek kendisini savunmuştu. Ancak Abdo ve diğer saldırgan Suriyeli 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklanmıştı. 

 

ankara altındağ suriye alman yeşiller vekil Katrin Langensiepen parasını biz veriyoruz