Almanya 1,5 Milyon İşçi Arıyor: 4 Bin Euro Maaş

TAKİP ET

Tam istihdama ulaşılan Almanya'da 1,5 milyon işçi ihtiyacı var.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Almanya'da 1960'lı yıllarda yaşanan ekonomik sıçrama sonrasında bir ilk olarak ilk kez tam istihdama ulaşıldı. Gelecek sene ülkede benzer bir ekonomik sıçrama bekleniyor. Tam istihdama ulaşılan ülkede 1,5 milyon işçi açığı bulunuyor.

Habere göre ülkede yaklaşık 230 bin yuva eğitmeni, yaklaşık 300 bin hasta bakıcı ve hemşire açığı bulunuyor. Bu meslekler konusundaki açığa ilişkin açıklama yapan Alman Şehirler birliği, bu mesleklerde acil ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Ayrıca restoranların yüzde 80'inin personel sorunu yaşadığı ülkede tecrübeli bir garsonun aylık geliri bahşişlerle birlikte 3 bin euroyu geçiyor. Firmaların bir su tesisatçısı bulabilmek için 171 gün boyunca eleman aradığı ülkede hemen her alanda vasıflı eleman aranıyor. 

Vasıflı eleman açığı yaşanan ülkede, hizmet ve nakliye sektörlerinde de ciddi eleman sıkıntısı yaşanıyor. En fazla dozer, kazıcı-eskavatör ve tır sürücüsü aranan ülkede gelecek yıllarda firmaların vasıflı eleman çalıştırabilmek için daha yüksek maaşlar vermek zorunda olacakları düşünülüyor.

almanya işçi 4 bin euro