Almanya Aşıda Öncelik Uygulamasını Kaldırıyor

TAKİP ET

Almanya'da 12 yaş üstündeki herkese, bütün öncelik uygulamalarını kaldırarak aşılama yapacak.

Almanya'da bugünden itibaren geçerli olmak üzere, 12 yaş kıstası haricinde aşılamada öncelik uygulamalarına son veriliyor. Aşı merkezleri, doktor muayenehaneleri ve özel işletmelere bağlı faaliyet yürüten hekimler aşılama yapacak.

Alman doktorlar ise öncelik uygulamasının kaldırılması sebebiyle insanların aşı merkezlerine akın etmesi ve yoğunluk yaşanmasından kaygı duyuyor. Yasal Sağlık Sigortası Birliği Başkanı Andreas Gassen, Zeitung'a yaptığı açıklamada yoğunluk ortaya çıkmasını beklediği kaydederek aşı olmak isteyen vatandaşlara seslenerek "Lütfen sabır gösterin, doktorlar ve ekiplerine, sağlık görevlilerine baskı yapmayın" dedi.

Gassen ülkede yeterli dozda aşı bulunmadığı için herkesin aynı anda aşı olamayacağını belirtse de mümkün olan herkese en kısa zaman içerisinde aşı yapılacağını açıkladı. 

Muayenehane sahibi doktorların bağlı olduğu Virchwow Birliği Başkanı Dirk Heinrich ise Zeitung'a yapığı açıklamada ülkede henüz yeterli miktarda aşı bulunmadığını hatırlatarak vatandaşlara sabırlı olma çağrısı yaptı.

Almanya Aşıda Öncelik Uygulamasını Kaldırıyor