Almanya'da ARD'nin Kendi Çalışanını Halktan Bir Protestocu Gibi Göstererek Röportaj Yaptığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Almanya'da, aşırı-sağcı bir siyasi partiye ve onun göçmenlere ve mültecilere yönelik tutumunu protesto etmek için ülke genelinde on binlerce insan toplandı. Bunun üzerine, ARD'nin ülke genelinde aşırı-sağcı AfD Partisi karşıtı protestolar ile ilgili yaptığı haberde, halkın arasından "tamamen tesadüfen" röportaj için seçilmiş kişinin solcu SPD ve Yeşiller Partisi sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da, aşırı-sağcı bir siyasi partiye ve onun göçmenlere ve mültecilere yönelik tutumunu protesto etmek için ülke genelinde on binlerce insan toplandı. Alman basınında yer alan haberlere göre, haftasonu birçok şehir ve küçük kasabada halk 'Almanya için Alternatif' (AfD) partisine karşı “Faşizm alternatif değildir” tabelalarıyla tepki göstererek eylemde bulundu. Frankfurt'ta ise 35 bini aşkın insan AfD karşıtı eylem gösterisinde bulunmak için bir araya geldi. 

Protestolar, AfD Partisi üyelerinin aşırı sağcı siyasetçilerle göçmenlerin ülkeden toplu olarak sınır dışı edilmesini tartıştığı bir toplantı düzenlenmesinin ardından geldi.

Bunun üzerine, ARD'nin ülke genelinde aşırı-sağcı AfD Partisi karşıtı protestolar ile ilgili yaptığı haberde, halkın arasından "tamamen tesadüfen" röportaj için seçilmiş kişinin solcu SPD ve Yeşiller Partisi sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Haberde halktan biri olarak röportaj yapan Hadija Haruna-Oelker isimli kişinin, ARD'nin bir parçası olan Hessischer Rundfunk çalışanı olduğu ve Tagesthemen adlı programda ırkçılık konusunda uzman olarak yorum yaptığı öğrenildi. ARD haber sitesinde, "Initiative Schwarze Menschen in Deutschland" (Almanya'daki Siyahi İnsanlar İnisiyatifi Yazarı) olarak tanıtıldığı ortaya çıktı. Buna rağmen yapılan haberde ARD için çalıştığına dair hiçbir bilgi verilmediği görüldü.

almanya sağcı solcu parti