Almanya'da Bir Aile Çocuklarını 7 Yıl Kilit Altında Tuttu

TAKİP ET

Almanya'da bir ailenin çocuklarını 7 yıl boyunca kilit altında tuttukları ortaya çıktı. Olaya ilişkin soruşturma açıldı.

7 yıl boyunca ailesi tarafından kilit altında tutulan çocuk, ne bir orman ne de bir yeşillik gördü.

8 yaşındaki kız çocuğunun annesi, büyükannesi ve büyükbabası tarafından kilit altında tutulduğu ve hiçbir şekilde dışarı çıkmasına izin verilmediği ortaya çıktı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından çocuk devlet tarafından koruma altına alınarak aile hakkında soruşturma başlatıldı.

Saurland bölgesinde yer alan Attendorn'da Eylül ayında koruma altına alınarak doğduğundan beri süren hapisten kurtarılan çocuğun anenesinin yıllar önce devlet makamlarına yalan söyleyerek İtalya'ya taşındıklarını bildirdiği ortaya çıktı.

Hiç Kimseyle Temas Kurmadı, Okula Bile Gitmedi

Yıllar boyu kilit altında tutulan çocuğun ailesi dışında hiç kimseyle temas kurmadığı, asla okula gitmediği ve dışarıda hiç vakit geçirmediği belirtiliyor.

Soruşturmayı yürüten savcılar, çocuğun fiziki istismara uğradığına ya da yetersiz beslendiğine dair bir kanıt olmadığını söyledi.

Çocukla ilgilenen sosyal hizmetler yetkilisi Michael Farber, çocuğun okuyabildiğini ve matematik işlemleri yapabildiğini ancak günlük aktivitelerde zorlandığını, merdiven çıkmakta dahi zorlandığını açıkladı.

Gerçek Neden Ne?

Ailenin çocuğu kilit altında tutarkenki motivasyonunun ne olduğuna dair henüz bir kanıta ulaşılamasa da annenin çocuğu babasına göstermek istememesinin buna yol açtığı öne sürülüyor. Bu teze göre doğumun ardından boşanan anne, çocuğu babasına göstermek istemediği için yıllar boyu kilit altında tuttu. Baba 2016 yılında mahkemeye başvurunca ortak velayet kararı alındı fakat annenin İtalya'ya taşındığını bildirmesi nedeniyle bu karar hayata geçirilemedi.

Haziran ayında Annenin asla İtalya'ya taşınmadığının ortaya çıkmasının ardından çocuk büyükanne ve büyükbabasının evinde bulundu. Annenin 10 hürriyeti tahdit ve istismar suçlarından 10 yıla kadar hapse mahkum edilebileceği belirtiliyor.

almanya bir aile çocuklarını 7 yıl kilit altında tuttu