Almanya'da Protestolar Büyüyor: Çiftçiler, Binlerce Traktör ile Yolları Kapattı

TAKİP ET

Almanya'da çiftçiler, Federal Hükümet'in tasarruf önlemleri kapsamında tarım sektöründeki vergi ayrıcalıklarını kaldırma planını protesto ediyorlar.

Almanya'da tarımda vergi protestoları sürerken çiftçiler, binlerce traktörle başkent Berlin'in ünlü Brandenburg Kapısı'nda toplandı. Alman Çiftçiler Derneği'nin, Federal Karayolu Yük Taşımacılığı, Lojistik ve Atık İmha Birliği (BGL) ile birlikte Federal Hükümet'in tarım politikalarına karşı bugün başlattığı protesto haftası nedeniyle yetkililer, trafikte geniş çaplı tıkanıklıklar yaşanmasını bekliyor.

Gösteriler için bir araya gelerek hükümetin tarımda kullanılan dizel yakıta ilişkin vergi indirimlerini kaldırma planına karşı çiftçi protestolarının bir hafta süreceği açıklandı.

'Çiftçi Yoksa Gelecek Yok'

Reuters'in haberine göre, çiftçiler vergi indirimlerinin sona ermesinin çiftlikleri iflasa sürükleyeceğini savunuyor.

"Çiftçi yoksa gelecek yok" yazan protesto pankartlarıyla süslenmiş traktör ve kamyonlardan oluşan konvoylar ana trafiği ablukaya alırken, söz konusu protestoların birçok sektörün lojistiğinde sorun yaratacağı dile getiriliyor.

Alman Çiftçi Derneği (DBV) Başkanı Joachim Rukwied, Stern Magazine'e verdiği bir demeçte, nüfusun büyük bölümlerinden aldıkları desteği ve dayanışmayı kaybetmek istemediklerini ifade ederek, çiftçilerin tarım sektörü için planlanan vergi zamlarını kabul etmeyeceğini söyledi.

 

almanya çiftçi protesto traktör vergi