Almanya'da Saldırıya Uğrayan İki Kadın Turistten Biri Öldü

TAKİP ET

Almanya'da Amerikalı bir adamın saldırısına uğrayan iki kadın turistten biri öldü.

Alman polisinin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Almanya'nın güneyindeki dünyaca ünlü "Neuschwanstein Şatosu" yakınlarında Amerikalı bir adamın saldırısına uğrayan iki kadın turistten biri öldü.

Yerel polisten yapılan açıklamada, helikopterle hastaneye götürülen 21 yaşındaki kadının aldığı ağır yaralar nedeniyle gece hayatını kaybettiği, 22 yaşındaki arkadaşının ise hâlen hastanede olduğu belirtildi.

Polis, bir zanlının tutuklandığını bildirdi.

Polise göre kadınlar, manzarasıyla popüler olan Marienbruecke köprüsünün yakınındaki bir patikada 30 yaşındaki Amerikalı bir başka turistle karşılaştı. Amerikalı adam onları iyi bir manzara noktası olduğu vaadiyle gözden uzak bir patikaya getirdi.

Polis, adamın daha sonra 21 yaşındaki genç kadına saldırdığını ve 22 yaşındaki diğer genç kadının müdahale etmesi üzerine adamın onu boğduğunu ve dik bir yokuştan aşağı ittiğini söyledi.

Polis İngilizce yaptığı açıklamada, "Mevcut bilgilere göre, 21 yaşındaki kişiye karşı cinsel saldırı teşebbüsü olduğu varsayılmalıdır." dedi.

Cinsel saldırı teşebbüsüne maruz kalan 21 yaşındaki genç kadının da yokuştan aşağı itildiği ve yaklaşık 50 metre boyunca düştüğü belirtildi.

Zanlı, geniş çaplı bir polis operasyonunun ardından Çarşamba günü tutuklandı.

Polis; cinayet, cinayete teşebbüs, cinsel saldırı suçlamalarıyla yürüttüğü soruşturmada olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğini ortaya koymak üzerine çalışıyor.

Olayın gerçekleştiği civardaki Neuschwanstein Kalesi, Münih'in yaklaşık 105 km güneybatısında bulunuyor ve Avrupa'nın en popüler turistik yerlerinden birisi olarak yılda yaklaşık bir buçuk milyon kişiyi ağırlıyor.

Neuschwanstein Kalesi Almanya Münih