Almanya'da Toplu Tecavüz Skandalı: 4 Göçmen Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Berlin'de bulunan Görlitzer Parkı'nda toplu tecavüz skandalı yaşandı. Polis olayla ilgili yaşları 14-19 arasında değişen ve Somali uyruklu olduğu öğrenilen 4 şüpheliyi gözaltına aldıktan sonra serbest bıraktı. Parkta daha öncede birçok cinsel saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Görlitzer Parkı'nda toplu tecavüz skandalı yaşandı.  Polis olayla ilgili Somali uyruklu olduğu öğrenilen yaşları 14-19 arasında değişen 4 şüpheli göçmeni gözaltına aldı. Şüpheliler polisteki sorgularından sonra serbest bırakıldı.

Alman BZ'nin yaptığı habere göre Kreuzberg'te bulunan ve Haziran ayında yaşanan olayda sabahın erken saatlerinde bir çift, parkta gezdikleri esnada bir grup tarafından saldırıya uğradı ve gasp edildi. Ardından saldırgan grup genç adamın gözü önünde kız arkadaşına toplu olarak tecavüz etti. Failler olayın ise saldırının ardından kaçmayı başardılar.

Müfettişlerin ifadesine göre ise yaşanan bu olay en vahşi suçlardan biri olmasıyla beraber parkta yakın zamanda benzer olarak işlenen ilk suçta değildi.

Savcılık olayın ayrıntılarını açıklamak istemezken tek açıklama BZ'ye sözcü Karen Sommer tarafından geldi. Sommer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Soruştuma halihazırda devam ettiğinden dolayı şüphelilerin etkilenmemesi adına kişisel haklarını korumak için şu anda süreç hakkında bir bilgi veremiyoruz.''

Parkta Ocak Ayından Haziran Ayına Kadar 8 Cinsel Suç İşlenmiş

Polisin güncel istatistiklerine göre Görlitzer Park'ta, Ocak ayından Haziran ayına kadar olan süreçte 8 tane ciddi cinsel saldırı suçu işlendiği öğrenildi. Ayrıca geçtiğimiz yılda da parkta 13 cinsel saldırı suçu işlendiği öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Alman polisi ise yaşanan olaylarla ilgili olarak  23 Haziran'da altı memurdan oluşan "Calor" isimli bir soruşturma grubu kurdu.

Gölde Kutlama Yapılan Bir Gecede 7 Cinsel Saldırı Vakası

BZ'nin verdiği bilgilere göre 10 Haziran gecesi Schlachtensee Gölünde yaklaşık 50 ila 70 arasındaki gencin katıldığı bir kutlamada polise cinsel saldırı ihbarı yapıldı. Polisin yaptığı açıklamada tecavüz, tecavüze teşebbüs ve cinsel saldırı dahil olmak üzere toplam 7 cinsel saldırı suçlaması olduğu öğrenildi.  Ayrıca polis hepsi reşit olmamakla beraber üç kadın mağdurun olduğunu belirtti.

Olayın üstünden bir ay geçtikten sonra polis yaşları 14 ila 19 arasında değişen 4 şüphelinin evine baskın düzenledi. Yapılan aramalarda iletişim araçlarına el konularak gözaltına alınan 4 şüpheli polise verdikleri ifade sonrası ise serbest bırakıldı. 

Savcılık şüphelilerin hepsinin reşit olmaması sebebiyle damgalanmaya maruz kalmamaları gerekçesi ile kimlikleri hakkında bilgi vermemeye özen göstersede basına yansıyan bilgilere göre şüphelilerin, Somali uyruklu oldukları öğrenildi.

 

 

 

 

almanya berlin kreuzberg tecavüz cinsel saldırı toplu tecavüz