Almanya Dışişleri Bakanı: Kuzey Akım 2 Projesini Durdururuz

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rusya'nın Aleksey Navalni soruşturmasına katkıda bulunmaması durumunda Kuzey Akım 2 projesini durdurabileceklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rus muhalif Aleksey Navalni'nin zehirlenmesine ilişkin olarak Rusya'ya yaptırım uygulamakla tehdit etti. Maas, “Rusların bizi Kuzey Akım 2 projesine dair duruşumuzu değiştirmeye zorlamamasını umut ediyorum” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Navalni’ye ne olduğunun aydınlatılması için yeniden çağrı yapan Maas, “Rus hükümetinden bu ciddi suçu çözeceklerine dair yüksek beklentilerimiz var” ifadelerini kullandı. Ayrıca Rusya'nın bu işte bir parmağı yoksa soruşturmaya katkı yapmasının kendini temize çıkarmak için bir fırsat olduğunu da dile getirdi.

ABD Projeden Rahatsız 

ABD, Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesinde yer almasıyla Rusya'nın elini kuvvetlendireceğinden endişe ediyor ve Almanya'ya bu projede yer almaması için baskı yapıyordu. Bu konuda kararlı gözüken ABD, Almanya'ya yönelik yapabileceği yaptırımları tartışıyordu. Rusya'dan gelen antidemokratik ve sorumsuz hamleler, Almanya'nın Rusya'dan uzaklaşıp ABD ile sorunlarını çözmesine neden olabilir.

 

rusya abd almanya kuzey akım 2 aleksey navalni