Almanya Dışişleri Bakanı Maas İsrail'e Destek Verdi: Kendisini Savunma Hakkına Sahiptir

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimle alakalı İsrail'in 'kendisini savunma hakkına sahip olduğunu' ifade etti.

ABD Başkanı Biden'ın geçtiğimiz günlerde Netenyahu ile görüştükten sonra yaptığı "İsrail, Hamas ve Gazze'deki diğer Filistinli grupların yarattığı roket yağmurunun ortasında kendini savunma hakkına sahiptir" açıklamasına benzer bir açıklama da Almaya'dan geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Saarbrücker Zeitung'a verdiği demeçte, Ortadoğu'da şiddetin tırmanmasından Hamas'ın sorumlu olduğunu ifade etti.

Maas, "Eğer İsrail şehirlerine binden fazla roket atılıyorsa, bu zaten özel bir boyuttur" dedi ve "Böyle bir durumda İsrail kendini savunabilmelidir" ifadesini sözlerine ekledi.

Alman Bakan, Ramazan'ın sona ermesinin ardından durumun daha da kötüleşmesinin engellenmesi gerektiğini vurgulayarak "Kritik günlerle karşı karşıyayız" dedi. İsrail ve Filistinlilerin yıllar sonra doğrudan müzakere etmek için aynı masa etrafında toplanması çağrısı yapan Maas, bunun bir gereklilik olduğunu dile getirdi.

 

heiko maas almanya dışişleri bakanı alman bakan israil destek filistin gazze kudüs açıklama kendisini savunma hakkına sahiptir biden benzer diyalog vurgu aynı masa etrafında toplanmalı