Almanya Dışişleri Bakanı: Navalni Olayı Yanıtsız Kalmayacak

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Navalvi olayında Rusya'ya yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Putin'in rakibi olan muhalif lider Aleksey Navalni'nin zehirlenmesi olayı ile ilgili olarak, Rusya'ya uygulanacak yaptırımların kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Maas "Alman, İsveç ve Fransız laboratuvar sonuçlarının doğrulanması halinde, Avrupa Birliği'nin buna ciddi bir cevabı olacak. Böyle bir durumda yaptırımlardan başka bir yol olmayacağını" ifade etti.

Yaptırımların hedefe yönelik ve orantılı olmak zorunda olduğunu vurgulayan Alman Dışişleri Bakanı, diğer yandan kimyasal silahların kullanımına ilişkin uluslararası anlaşmaların bu derece ağır bir biçimde ihlal edilmesinin cevapsız kalamayacağını ifade etti.

Rusya'ya yönelik olası yaptırımlar kapsamında, Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin iptal edilmesine yönelik çağrılara da değinen Dışişleri Bakanı Maas, bu projenin tüm Avrupa'da çok sayıda kişiye istihdam sağladığını ve bu sebepten böyle bir adımı tasvip etmediğini söyledi.

AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile 15-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek zirvede, Navalni olayı ve Rusya'ya karşı olası yaptırımların da gündeme geleceği belirtiliyor.

almanya rusya putin navalni yaptırım kuzey akım 2 heiko maas