Almanya Dışişleri Bakanı: Suriye ve Libya'da Oluşan Boşluğu Türkiye Doldurdu, Bunun Önüne Geçmeliyiz

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Joe Biden'ın iktidara gelmesiyle "tekrar Rus ve Türkiye'nin doldurabileceği bir iktidar boşluğu oluşmaması için" Avrupa Birliği ve ABD'nin beraber çalışması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Joe Biden'ın iktidara gelmesiyle "tekrar Rus ve Türkiye'nin doldurabileceği bir iktidar boşluğu oluşmaması için" Avrupa Birliği ve ABD'nin beraber çalışması gerektiğini ifade etti. 

Maas, "ABD'nin uluslararası arenaya dönüşü birçok şeyi değiştirecek, çünkü ikimiz de işbirlikçi yaklaşımdan yanayız" dedi. Maas, "ABD ve Avrupa stratejik olarak tekrar daha yakından çalışmalı. Libya'da ve Suriye'de olduğu gibi bir iktidar boşluğu bırakamayız. Bu boşluk daha sonra Rusya veya Türkiye gibi diğer ülkeler tarafından dolduruluyor" ifadelerini kullandı

"Artık otokrat liderlere oyunlarını oynayacak alan bırakamayız" diyen Almanya Dışişleri Bakanı, "Avrupalılar olarak biz ABD ile ittifakımızda barışın, demokrasinin ve insan haklarının garantörü olma konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Maas, muhabirin, "NATO kendini bir değerler topluluğu olarak görür. Sizce üyeler arasında Erdoğan yönetimindeki Türkiye, hukukun üstünlüğüne uymayan Macaristan ve Polonya gibi ülkeler varken bu söyleme ne kadar güvenilir? "şeklindeki sorusunu şu şekilde cevapladı:

"Bu yüzden NATO'nun siyasi biz organizasyon olarak rolünü güçlendirmeliyiz. Ortak değerleri tartışabilecek bir alan yok. Bu alanı yaratmalıyız."

almanya heiko maas abd Türkiye rusya libya suriye ab erdoğan