Almanya, Doğu Almanya'dan Kalma Çalışmayan Füzeleri Ukrayna'ya Gönderiyor

TAKİP ET

Almanya'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahların Doğu Almanya'dan kalma füzeler olduğu ortaya çıktı.

BirGün'ün aktardığı göre Almanya'nın Ukrayna'ya göndermeyi vadettiği silahların, Doğu Almanya Ulusal Halk Ordusu'ndan (NVA) kalma 2 bin 700 adet Strela füzesi olduğu ortaya çıktı.

Alman Spiegel dergisinin haberine göre yapılan kontrollerde füzelerin çalışmadığı belirlendi. Söz konusu silahların Sovhet imalatı olduğu ve ateşleme mekanizmalarının pas tutttuğu ve füzelerde çatlakların tespit edildiği belirtildi.

Alman medyası, çalışır durumda olmayan ve çürümeye bırakılmış olan söz konusu silahlarıın Rusya'ya karşı vatan mücadelesi veren Ukrayna'ya gönderilmesini "Federal hükümet için büyük bir utanç" olarak yorumladı.

Alman otomotiv firması Volkswagen Rusya'da üretimi durdurmuştu. Ancak Alman firmalarının gösterdiği tavrı, Alman hükümeti gösteremiyor. Ukrayna'ya saldırısından önce  Rusya'ya yönelik yaptırımlar uygulamakta pasif kalan Almanya, saldırı sonrasında Ukrayna'ya göndereceğini açıkladığı "5 bin miğfer" hakkında Kiev Belediye Başkanı vitali Klitschko "Bu bir şaka" demiş ve "Yastık yollasaydınız" diye tepki göstermişti.

almanya doğu almanya rusya ukrayna strela füzesi çalışmayan