Almanya, Final Four İçin Almanya'ya Gidecek Anadolu Efes Ekibine Vize Vermedi

TAKİP ET

Almanya, Final Four için Almanya'ya gidecek olan Anadolu Efes takımının yöneticilerine ve sporcularına vize vermedi.

Almanya, Euroleague Final Four için Almanya'ya gidecek olan Andaolu Efes yönetim kurulu üyeleri, sporcuları ve ailelerinin yaptığı vize başvurusunu reddetti.

Bunun yanı sıra Euroleague'nin ana sponsorları, yayıncı kuruluşu beIN SPORTS çalışanları ve organizasyonu takip edecek olan medya mensuplarına da vize verilmedi.

Euroleague yetkilileri ve Köln Belediyesi'nin girişimlerine rağmen olumlu bir sonuç çıkmazken, uluslararası bir organizasyona sporcuların ve basın mensuplarının kabul edilmemesi büyük şaşkınlık yarattı.

Söz konusu krizle ilgili Türk Dışişleri Bakanlığının devreye girmesi ve Alman hükûmeti nezdinde  girişimlerde bulunması beklenirken, hizmet pasaportu sahibi ve görevlendirme yazısı bulunan gazetecilerin bir sorun yaşamayacağı bildirildi.

Öte yandan Final Four'da yer alan İtalyan ve İspanyol takımlarının sporcuları, eşleri ve çocukları organizasyona sorunsuz bir şekilde katılabilecek.

anadolu efes final four basketbol vize almanya reddedildi vermedi kabul edilmedi sporcular aileleri yöneticiler basın basın mensupları final maç euroleague bein sports köln