Almanya'nın Rus Muhibbi Savunma Bakanı Christine Lambrecht İstifa Etti

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı yasadışı işgal girişimi öncesinde Ukrayna'nın tanksavar füzesi talebine karşılık "5 bin kask" gönderen Christine Lambrecht istifa etti.

Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı yasadışı işgal girişimi öncesinde Ukrayna'nın tanksavar füzesi talebine karşılık "5 bin kask" gönderen Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht istifa etti. 

Lambrecht, "Medyanın, aylardan bu yana şahsıma odaklanması, Alman ordusu ile ilgili nesnel habercilik ve tartışmaların önüne geçiyor" açıklamasında bulunarak, "Bu sebepten dolayı görevimi devretmeye karar verdim" ifadesini kullandı.

Daha önce basın mensuplarının sorularına Putin'in ağzından cevap veren 57 yaşındaki Lambrecht, Ukrayna savaşı sırasında Almanya'nın aldığı konum ve askeri altyapıdaki sorunlar sebebiyle eleştirilmişti.

Lambrecht, Ukrayna'ya silah yardımları konusunda çekimserliği nedeniyle uluslararası kamuoyu tarafından da eleştirilmişti.

Savaş başlamadan önce Almanya'nın Ukrayna'ya 5 bin kask gönderileceğini dile getirmesi büyük yankı uyandırmış, Lambrecht'in açıklaması "fiyasko" olarak değerlendirilmişti.

christine lambrecht almanya savunma bakanı Bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi rusya istifa etti