Almanya, Polonya ve İsveç Rus Diplomatları İstenmeyen Kişi İlan Etti

TAKİP ET

Almanya, İsveç ve Polonya ülkelerindeki Rus diplomatları sınırdışı etti.

Geçtiğimiz günlerde muhalif lider Navalni'nin gözaltına alınmasının çıkan eylemlerde Alman, İsveçli ve Polonyalı diplomatları eylemlere destek olmakla suçlayan ve diplomatları sınırdışı eden diktatör Putin yönetimine bu ülkelerden misilleme geldi 

Almanya Rus Diplomatı İstenmeyen Kişi İlan Etti 

Almanya, Berlin’deki Rus Büyükelçiliği’nde çalışan bir diplomatı “istenmeyen kişi” ilan etti. Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Rusya, biri Alman Büyükelçiliği’nden olmak üzere birçok AB diplomatını sınır dışı etti. Bu karar hiçbir şekilde haklı değildi” ifadelerini kullandı. Bakanlık, “Alman diplomat, yasal bir şekilde olay yerindeki gelişmeleri raporlama görevini yerine getiriyordu” dedi.

Polonya da, Almanya ile benzer bir yol izleyerek Poznan şehrindeki Rus Başkonsolosluğu’nun bir çalışanını “istenmeyen kişi” ilan etti. Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Polonyalı diplomatın adaletsiz bir biçimde istenmeyen adam ilan edilerek sınır dışı edilmesine cevaben Polonya Dışişleri Bakanlığı karşılıklılık ilkesine uygun olarak, Almanya ve İsveç’le koordinasyon içinde Rusya’nın Poznan Konsolosluğu’nda görevli diplomatın ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesine karar vermiştir” denildi.

İsveç Bir Rus Diplomatı Sınır Dışı Etti 

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ise, ülkelerinde görev yapan bir Rus Diplomatı sınır dışı ettiklerini açıkladı. Linde, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Rusya Büyükelçisine, Rusya Büyükelçiliği’nden bir kişinin İsveç’ten ayrılmak istediğini bildirdik. Bu, yalnızca görevlerini yerine getiren İsveçli bir diplomatın sınır dışı edilmesine yönelik kabul edilemez karara açık bir yanıttır” dedi. 

Putin Navalni Rusya Almanya İsveç Polonya protesto eylem sınır dışı diplomat