Almanya Rus Muhalif Aleksey Navalny'nin Vücudunda Zehre Rastlandığını Açıkladı

TAKİP ET

Almanya'da Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, sağlık sorunları nedeniyle Berlin'e getirilen Rus muhalif lider Alexy Navalny'nin vücudunda Sovyet döneminde kullanılan Noviçok isimli zehre rastlandığını açıkladı.

Ülkesinde önce hapse atılan sonrasında da rahatsızlanan Rus muhalif lider Alexy Navalny Berlin'de tedavi görüyor.

Almanya'da Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada testlerin ardından Navalny'nin sinir gazı Noviçok ile zehirlendiğinin kesin olarak tespit edildiğini belirtti. Hükümet sözcüsü, Alman hükümetinin muhalif lidere yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınadığını belirtti. Alman hükümetinin olayın takipçisi olduğunu ifade eden Seibert, Rusya yönetiminin konuyu açıklığa kavuşturması gerektiğini söyledi.

Seiber kabul edilemez bu saldırı hakkındaki detayları ve sağlık sonuçlarını Avrupa Birliği ve NATO müttefikleriyle paylaşacağını da belirtti. Bilgilendirme sonrasında Rusya'ya karşı nasıl bir tepki verilebileceği de istişare edilecek.

Navalny'nin rahatsızlanması sonrasında Rusya'da kaldırıldığı hastanede ilk müdahaleyi yapan doktorlar ise zehirlenme iddialarını yalanlayarak liderin sağlık taramalarında herhangi bir zehre veya sinir gazına rastlamadıklarını ifade ediyorlar.

rusya aleksey navalny almanya seibert