Almanya Savunma Bakanı: Rusya Bizim İçin Somut Bir Tehdit

TAKİP ET

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, verdiği bir röportajda Rusya'nın Batı için somut bir tehdit olduğunu dile getirdi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, verdiği bir röportajda, Rusya ve Çin tehlikesi hakkında bazı yorumlarda bulundu.

Rusya'nın davranışları nedeniyle Avrupa Birliği için sorunların büyüdüğünü ifade eden Kramp-Karranbauer, "Zorluklar artıyor - yeni teknolojilerle, hibrit tehditler biçiminde ancak aynı zamanda bölgesel düzeyde, örneğin Rusya'nın davranışlarını hesaba kattığımızda. Almanya, genellikle Rusya ile bağlantılı olabilecek saldırıların odağında bulunuyor. Ayrıca, Çin'den farklı olarak Rusya, cephaneliğiyle hem konvansiyonel hem de nükleer olarak bizler için somut bir tehdit" ifadelerini kullandı.

"Çin Dünya Düzenini Şekillendirmek İstiyor"

Trump yönetiminde olduğu gibi Biden yönetiminde de Çin ile her alanda bir çatışma içinde olunmasına değinen Alman Savunma Bakanı "Hint-Pasifik'teki durum elbette bizi ilgilendiren bir şey. Serbest ticaret yolları ve toprak bütünlüğü kurallarına uymak ve Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Singapur gibi bölgedeki demokratik ortaklarımızın güçlendirilmesi Almanya ve Avrupa'nın menfaatinedir. Hint-Pasifik'e bir firkateyn gönderdiğimiz gerçeği ABD'de de bir işaret olarak kabul ediliyor: Sadece Çin tarafından tehlike altında olan deniz yollarının özgürlüğünden bahsetmiyoruz, aynı zamanda bu konuda bir şeyler yapmaya da hazırız. Japonya için, Kuzey Kore'ye yönelik silah ambargosunun kontrolüne katılmamız da çok önemli, Avustralya ve diğer ortaklar bizimle birlikte çalışmak istiyor. Sadece güzel sözler söylememizi değil, gerçekten bir şeyler yapmamızı istiyorum. Fırkateyn bu yönde önemli bir adımdır" şeklinde konuştu.

Ancak daha sonra Çin'in kendileri için çok önemli bir ticari ve ekonomik ortak olduğunu ve öyle kalacağını ifade eden Kramp-Karrenbauer, "Bununla birlikte, Çin aynı zamanda sistemik ve stratejik bir meydan okuyor. Çin'deki Uygurlara yönelik insanlık dışı muameleyi temel insan haklarının ihlali olarak tanımlıyorum. Çin liderliği bunu bir iç mesele olarak adlandırıyor ve eleştirel bir şekilde tartışmayı reddediyor. Bu, insan haklarının evrensel geçerliliği anlayışımızla çelişiyor. Batı dünyasının bir parçasıyız ve insan haklarının geçerli olmasını sağlamalıyız" dedi.

almanya savunma bakanı annegret kramp-karrenbauer açıklama çin rusya somut bir tehdit bizim için dedi çin dünya düzenini şekillendirmek istiyor nükleer konvensiyonel