Almanya: Taliban Afganistan'a Şeriat Getirirse Ülkeye Bir Cent Bile Vermeyiz

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesi durumunda maddi yardım vermeyi keseceklerini duyurdu.

Almanya, Taliban'ın hızla ilerlediği Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi ve şeriat getirmesi durumunda desteklerini keseceklerini açıkladı. Taliban'ın Afganistan'da vilayet merkezlerinin birer birer ele geçirerek hakimiyet alanını genişletmesi üzerine açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Afganistan'a her yıl 430 milyon avro temin ediyoruz. Taliban ülkeyi ele geçirir ve şeriat hukuku getirirse, bir cent bile vermeyiz" dedi.

Geçen hafta Afgan sığınmacıların sınır dışı edilmesi için Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na mektup yazan Almanya, sonrasında bu karardan geri adım atmıştı. Hollanda da Almanya'nın kararına benzer bir karar alırken, Danimarka, Avusturya ve Belçika sığınmacıların sınır dışı edilmeleri konusunda 'net' olduklarını belirtmişti. 

Yunanistan ise 2015 yılında gerçekleşen göç krizinin bir daha yaşanmaması için Türkiye'ye daha fazla yardım yapılmasını önermişti.

almanya afganistan taliban şeriat yardım cent vermeyiz heiko maas