Almanya Türk Toplumu, Yusuf Yerkel'in Ticari Ataşe Olmasına Tepki Gösterdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "prenslerinden" olan Yusuf Yerkel, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan protestolarda bir madenciyi tekmelemişti. Yerkel, geçen günlerde Frankfurt Ticari Ataşesi olarak atandı.

Soma'da 301 işçinin öldüğü faciadan sonra eylem yapan maden işçisini yerde tekmeleyen Yusuf Yerkel, Frankfurt'a 'ticari ateşe' olarak atandı.

O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın “Özel Kalem Müdür Yardımcısı” olan Yerkel, Frankfurt Başkonsolosluğu’na "Ticaret Ataşesi" olarak atandı.


Masraflarını Devlet Karşılayacak


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "prenslerinden" olan madenci tekmeleyen Yerkel, maaşını Euro ile alacak, ev kirası ve masrafları devlet tarafından karşılanacak. Yerkel’in atanmasının gerçekleştiği, önümüzdeki haftalarda gelip görevine başlayacağı belirtiliyor.

Yerkel, olayın hemen ardından "ayağı incindiği" gerekçesiyle "iş göremez" raporu almıştı.


Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı'ndan Tepki


Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Atilla Karaböklü, Yusuf Yerkel'in yeni görevlendirmesine tepki gösterdi. Karabörklü bu atama için "Almanya-Türkiye  ticari ilişkilerine atılan bir tekme" dedi.

Yapılan açıklamada "Yalnız Soma'da hak arayan vatandaşa değil, aynı zamanda burada yaşayan Türklerin anavatanla ilişkilerine ve yurt dışı temsilciliklerinde dürüstçe ve özveriyle hizmet veren değişik kademelerde görev yapan bürokratlara atılan bir tekme olarak görülecektir" ifadeleri yer aldı.




 

almanya türk topluluğu almanya yusuf yerkel ticari ateşe atama soma somalı maden işçileri erdoğan recep Tayyip Erdoğan