Almanya, Türkiye'ye Ek Nakdi Yardım Yapacağını Açıkladı

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için toplamda 50 milyon avroluk yardım yapacaklarını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için toplamda 50 milyon avroluk yardım yapacaklarını açıkladı. Bu yardımın 33 milyon avrosu Türkiye'ye, kalan 17 milyon avrosu ise BM ve sivil toplum örgütleri aracılığıyla Suriye'nin kuzeyindeki depremzedelere ulaştırılacak. Almanya'nın toplam yardım miktarı ise 108 milyon euroya ulaşacak.

Dışişleri Bakanı Baerbock, depremin yarattığı yıkımın büyük boyutta olduğunu belirterek, insanların yaşadığı zorlukların hala taze olduğunu ifade etti. Baerbock ayrıca, depremzedelerin Almanya'da bulunan yakınlarına kolayca gidebilmeleri için vize sürecinin kolaylaştırılacağını söyledi. Deprem bölgelerine gidecek bir mobil vize sisteminin hayata geçirileceğini açıklayan Bakan, aynı zamanda pasaportunu kaybetmiş olan depremzedelere de Türk makamları aracılığıyla yardımcı olabileceklerini belirtti.

İçişleri Bakanı Faeser, Türkiye'deki depremzedeler için Almanya'dan yapılan yardımların övücü bir gösterge olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki derin bağların bu yardımla daha da güçlendiğini ifade eden Bakan, Türkiye'nin yanında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

almanya türkiye suriye deprem yardım