Almanya Türkiye'ye Ambargo Uygulanmasına Karşı Çıktı

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu ifade ederek silah ambargosu uygulanmasına karşı olduğunu söyledi.

Yunanistan, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşadığı sondaj krizi nedeniyle Alman hükümetine ekim ayında bir çağrı yaparak Ankara'ya silah ambargosu uygulamasını istemişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'dan Türkiye'ye yapılan silah ihracatının tümüyle durdurulması önerisini doğru bulmadığı yönünde açıklama gerçekleştirdi.

Maas Türkiye'nin NATO üyeliğini vurgulayarak "Türkiye’ye yönelik silah ambargosu talebini stratejik olarak doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

"Bir NATO ortağına bunu yapmak da kolay değil" diyen Maas, "Zira NATO ortağı Türkiye'nin ABD'den füze alamadığı için kolayca Rusya'dan aldığını bir kez tecrübe ettik" dedi.

Alman Bakan, ayrıca Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlığın diplomatik kanallardan çözüleceğine dair umudunu henüz kaybetmediğini ifade ederek "Elbette, ihtilafın bir çözümü olduğuna ve bir NATO ortağını, silahlanma iş birliğinden kalıcı olarak çıkarmak zorunda olmadığımıza inanmaya devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

heiko mass doğu akdeniz almanya dışişleri bakanı türkiyeye karşı silah ambargosu alman bakan heiko maas karşı çıktı yunansitan türkiye ilişkileri ab nato ülkesi heiko maas ambargoya karşı çıktı türkiyeye karşı silah