Almanya'da Aşılananların Yasaklardan Muaf Tutulması Yönündeki Yasa Tasarısı Federal Konsey'den Geçti

TAKİP ET

Almanya'da aşı olanların ve Çin virüsünü atlatıp sağlığına kavuşanların kısıtlamalardan muaf tutulması için hazırlanan yasa tasarısı Federal Konsey'den geçti.

Almanya'da Adalet Bakanlığı tarafından aşı olanların ve Çin virüsünü atlatıp sağlığına kavuşanların bazı kısıtlamalardan muaf tutulmasına yönelik hazırlanan ve konseye sunulan yasa tasarısı Federal Konsey'den geçti.

Kabul edilen yönetmeliği göre, Çin virüsü aşısının iki dozunu da yaptıranlar veya hastalanıp iyileşen kişiler, sosyal mesafe kuralından ve sokağa çıkma yasağı uygulamalarından muaf tutulacak. Ayrıca, bu kişiler, sosyal mesafe kuralı aranmaksızın birbirleriyle görüşebilecek.

Öte yandan, yeni uygulamayla birlikte söz konusu kişiler, mağazalara ve kişisel bakım merkezlerine teste ihtiyaç duymadan girebilecek.

Muafiyet tanınmasına yönelik yasal düzenlemeye, koalisyon hükûmetini oluşturan Hristiyan Birlik partileri ile Sosyal Demokrat Parti'nin yanı sıra muhalefet konumundaki Yeşiller ve Sol Parti de destek vermişti.

koronavirüs aşı aşılama almanya muafiyet muaf tutulacak yasa tasarısı federal konsey geçti kabul edildi sunulan kısıtlamalardan adalet bakanlığı oylama