Almanya'da Aşılanmayanlar İçin Hayat Pahalılaşacak

TAKİP ET

Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşılanmayanlar için hayat pahalılığının artırılmasına ilişkin kararlar alındığını duyurdu.

Eyalet sağlık bakanları ile yaptığı toplantıda alınan kararları duyuran Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, 1 Kasım'dan itibaren aşılarını yaptırmamış olan çalışanlara Çin Virüsü'ne yakalanmaları halinde karantinaya girdiklerinde çalışmadıkları günler için ücret kaybı nedeniyle devlet tarafından tazminat ödenmeyecek. Yalnızca aşılanmaları doktor raporu ile tespit edilen geçerli sağlık sebebi ile engellenen kimseler bu kuralden muaf tutulacak.

Bunun yanında aşılarını yaptırmadığı için restoran, sinema, tiyatro ve konser alanı gibi toplumsal alanlara girişlerde istenen PCR testlerinin ücretleri vatandaşlardan alınacak. Bu kural 12-17 yaş arası gençler ve hamileler için 31 Aralık'a kadar uygulanmayacak.

Alınan kararları müdafaa eden Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşı yaptırmak istemeyenleri baskı altına almak değil, aşılarını yaptıran vatandaşlar ise yaptırmayan vatandaşlar arasında adaleti sağlamak amacı taşıdığını iddia ederek "Kendilerini ve başkalarını aşı yoluyla koruyanlar, aşı olmayanlar için neden para ödediklerine ilişkin haklı bir soru soruyorlar" diye konuştu.

Spahn, Alman vatandaşlarının aşı yaptırma ya da yaptırmama konusunda özgür olduklarını belirtmesine karşın insanların aldıkları kararların sorumluluğunu taşımaları ve sonuçlarına katlanmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıya katılan Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanı Klaus Holetschek ise "Sağlık gerekçesi olmayan herhangi bir nedenle aşı yaptırmayı reddedenler kazanç kaybını toplumun ödemesini bekleyemezler" ifadelerini kullandı.

Almanya'da Aşılanmayanlar İçin Hayat Pahalılaşması Sağlanacak Sağlık gerekçesi olmayan herhangi bir nedenle aşı yaptırmayı reddedenler kazanç kaybını toplumun ödemesini bekleyemezler