Almanya'da Aşısızların Toplumsal Alanlara Girişinin Tamamen Yasaklanması Önerildi

TAKİP ET

Almanya'da aşılanmamış kişilerin restoran ve konser alanları gibi toplumsal alanlara girişinin tamamıyla yasaklanması önerildi.

Almanya'nın bazı eyaletlerinde Çin Virüsü'ne karşı aşılarını yaptırmamış olan kişilerin restoran, sinema, tiyatro ve konser alanları gibi toplumsal alanlara girişlerinin tamamıyla yasaklanması tartışılıyor.

Baden-Wuerttemberg eyaletinin Başbakan Yardımcısı Thomas Strobl, Almanya'da yaşanan Çin Virüsü salgınının dördüncü dalgası nedeniyle vaka sayılarında artış yaşanması ve yoğun bakımlarda doluluk oranının artması halinde duruma müdahale etmeleri gerekeceğini söyledi.

Strobl, "Aşılılar dahil herkesi ortak şekilde sorumlu tutmak hatalı olacaktır. Aşısızlar ve aşılılar için farklı kurallar getirilecek olmasının sebebi bu" ifadelerini kullandı.

Bavyera eyaleti Sağlık Bakanlığı'nın da söz konusu öneriye olumlu baktığı, aşılanmamış Almanlara yönelik kapsamlı kısıtlamaların getirilmesinin ihtimal dahilinde olduğu belirtildi.

Ülkede halihazırda restoran, sinema, hastane, huzurevi, spor salonu ve benzeri toplumsal alanlara giriş için Çin Virüsü'nü atlatmış olmak, negatif PCR testi sonucu ya da aşı kartı gibi zorunluluklar bulunuyor.

Almanya'da Aşısızların Toplumsal Alanlara Girişinin Tamamen Yasaklanması Önerildi bavyera Baden-Wuerttemberg