Almanya'da İnsan Kaçakçılarına Operasyon

TAKİP ET

Almanya'da insan kaçakçılığı yapan iki farklı şebekeye operasyon gerçekleştirildi.

Almanya'nın doğu ve kuzeyinde bir gruba insan kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle operasyon gerçekleştirildi. Alman Federal Polisi'nin açıklamasına göre şebeke en az 85 sığınmacıyı "kısmen ölüm tehlikesi olan şartlarda" Balkanlar üzerinden kamyonlarla Almanya'ya getirdi. Thüringen eyaletinde, ikisi Altenburg'da biri Erfurt'ta olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı.

Aşağı Saksonya'daki Ronnenburg ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Greifswald kentlerinde de çeşitli adreslere baskın düzenlendi ve arama yapıldı. Kaçakçılığı organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatılırken şüpheliler arasında altı farklı nakliye seferinde aracı kullanan şoförün de bulunduğu açıklandı. Şebekenin kaçırdığı her bir sığınmacıdan 1200 ile 3 bin 500 euro arasında ücret aldığı öğrenildi.

Baskınlarda el konulan materyaller üzerinde delil incelemesi sürüyor. Kaçakçılıkta kullanıldığı tahmin edilen araç da incelenenler arasında. Yaklaşık 120 polisin katıldığı öğrenilen operasyonlarda gözaltına alınan üç kişinin tutuklu yargılanıp yargılanmayacağına hâkimlik karar verecek. 

Berlin'de de Vietnam uyruklu kadınları kaçak yollardan Almanya'ya getirdiği şüphesiyle bir başka şebekeye operasyon düzenlendi. Şebekenin başında 43 yaşında Vietnam vatandaşı olan bir kadının olduğu iddia edildi. Almanya'ya kaçak yolla gelen kadınların şebekeye olan borçlarını para karşılığı cinsel ilişki yoluyla ödemek zorunda bırakıldıkları ileri sürülüyor.

Berlin'deki altı ev ve işyerinin yanı sıra Hamburg ve Timmendorfer Strand'daki adreslere de baskın düzenlendi. 

160 polisin katıldığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında 25 yaşındaki bir Vietnamlı kadın ile 64 yaşındaki bir Alman erkek bulunuyor. Şahıslar üzerinde insan kaçakçılığının yanı sıra fuhşa zorlama şüphesi bulunuyor. Soruşturmanın yaklaşık 1 yıl önce başlatıldığı öğrenildi. Berlin'de aranan adresler arasında masaj ve manikür salonlarının yanı sıra genelev olarak kullanılan bir evin de bulunduğu öğrenildi.

Almanya'da eş zamanlı yapılan iki operasyonun birbirinden bağımsız olduğu iki şebeke arasında bir bağ olduğu yönünde bir işaret olmadığı açıklandı.

Federal Emniyet Teşkilatı (BKA) başkent Berlin'i Batı Avrupa'da faaliyet gösteren Vietnamlı insan kaçakçılarının merkezi olarak görüyor. Yasadışı yoldan Avrupa'ya gelen Vietnamlıların Berlin üzerinden Almanya'ya ve diğer Batı Avrupa ülkelerine dağıtıldığı tahmin ediliyor. İnsan kaçakçıları her bir kişiden yolculuk karşılığında 10 ila 20 bin euro ücret alıyor. Masaj, manikür salonları, restoranlar, et endüstrisi, tekstil ve temizlik branşı gibi alanlarda kayıtsız çalışan Vietnam vatandaşlarına rastlıyor. Polis bunun arkasında "tüm Avrupa'da aktif" olan "dev bir ağ" olduğunu belirtiyor.

almanya polis insan kaçakçılarına operasyon