Almanya'da Market ve Mağaza Çalışanları Grevde

TAKİP ET

Almanya'nın Berlin-Brandenburg eyaletinde VERDİ sendikasının grev çağrısı üzerine 300'e yakın mağaza çalışanı Berlin Büyükşehir Belediye binası önünde toplandı.

Ülkedeki en büyük işçi sendikalarından biri olan VERDİ'nin 219 bin mağaza ve market çalışanlarına yönelik grev çağrısı üzerine mağaza ve market çalışanları Berlin Büyükşehir Belediye binasının önünde bir araya geldi.

Berlin Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan 300'e yakın mağaza ve market çalışanı, çalışma şartlarının daha iyi hale getirilmesi taleplerini duyurdu.

Çalışanların yanında olarak greve destek veren Federal Parlamento Milletvekili Cansel Kızıltepe, "Biz bunu, iş alanlarını garanti altına almak için yaptık. Ödediğimiz kısa dönem çalışma paralarıyla da iş yerlerinin kaybedilmemesini sağladık. Hedefimiz pandemi döneminde olası iş kayıplarının önüne geçmekti. Yani sizin işverenleriniz ciddi yardımlar aldı ve pandemi döneminde de önemli kazançlar yaptılar. Ama pastadan sizlere pay vermek istemiyorlar. Bu kabul edilemez" diye konuştu.

Eyleme katılan mağaza çalışanı Anya Sever ise "Ne kadar iyi maaş alırsak o kadar iyi yaşarız. Çok çalışıyoruz ama maaşımız yeterli gelmiyor. Pandemiden dolayı her şey çok pahalılaştı. İnsanlar kirayı nasıl ödesek, nasıl yaşasak diye düşünüyorlar" açıklamasını yaptı.

Greve giden çalışanlar yüzde 4,5 zam, aylık 45 euro ek ücret talep ediyor. Grev çağrısı yapan sendika VERDİ ise asgari ücretin saatlik olarak 12,5 euroya sabitlenmesini istiyor.

Almanya'da Market ve Mağaza Çalışanları Grevde