Almanya'da Ordu İçin 'Eşcinsel Yasası' Onaylandı

TAKİP ET

Almanya meclisi, eşcinsel askerlerin haklarını korumak için hazırlanan yasayı onayladı.

Almanya'da Meclis, ayrımcılığa maruz kaldıkları belirtilen eşcinsel askerlerin haklarını korumak amacıyla hazırlanan yasayı onayladı.

Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, 'yıllarca süren ayrımcılıktan ötürü' özür dilerken, yeni yasayı Almanya'nın artık sorumluluk aldığının bir göstergesi olarak nitelendirdi.

Kramp-Karrenbauer, oylamadan önce Almanya Federal Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Hizmetlerinde onurları kırılan kişilerin güvenliğe sahip olmasını ve mümkün olan en iyi desteği almasını sağlamak bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Almanya'da ordu, 2000 yılına kadar eşcinsel askerlerin, disipline tehdit oluşturduğunu ve üst düzey subay olarak uygun olmadıklarını belirtiyordu. Terfileri genel olarak reddedilen eşçinseller, askerlik hizmetinden çıkarılıp, suçlu olarak mahkum edilebiliyordu. Yeni yasayla birlikte askerler bu tür mahkumiyetlerin silinmesini isteyebilecek ve bir miktar maddi tazminat talep edebilecek.

almanya ordu ordusu alman eşcinsellik eşcinsel askerler yasa meclis parlamento onayladı onaylandı savunma bakanı özür dileriz tazminat terfi kıdem haklar ayrımcılık