Almanya'da Sel Felaketi Mağdurlarının Kayıpları Devlet Tarafından Karşılanacak

TAKİP ET

Sel felaketi yaşanan Almanya'da hükümet, felaketzedelerin kayıpları devlet tarafından karşılanacak.

Hükümetin aldığı kararla birlikte Almanya'da selden zarar gören felaketzedelerin kayıplarının yüzde 80'i devlet tarafından tazmin edilecek.

Bunun yanında felaketzedelerin kayıplarının boyutuna göre tamamı ödenebileceği gibi, bazı durumlarda sigorta şirketleri ve acil yardım fonundan yapıacak olan ödemelerle birlikte yüzde 80'lik bu oran yüzde 100'e çıkabilecek.

Kabine kararını açıklayan Maliye Bakanı Olaf Scholz, "Acil durumlarda birlik oluyoruz ve bu, ülkemizi daha güçlü ve yaşamaya değer kılıyor" diye konuştu.

Scholz, sel felaketinde zarar gören altyapı, ev, işyeti, yol, köprü ve demiryolu hatlarının yeniden inşa edilebilmesi için Alman devletinin 30 milyar euro kaynak ayırdığını açıkladı.

30 milyar euroluk kaynağın federal hükümet ve eyaletler tarafından iş birliği içerisinde karşılanacağı ve eyaletlerin ödeyeceği 14 milyar euronun federal hükümete 30 yıllığına borçlanmasıyla sağlanacağı ifade edildi.

Söz konusu fon ayrılması kararının "Eyalet Temsilcisileri Meclisi"nde onaylanması için 10 Eylül'de oylama gerçekleştirilecek.

Almanya'da Sel Felaketi Mağdurlarının Kayıpları Devlet Tarafından Karşılanacak