Almanya'dan Çin Virüsü Aşısı Kararı: 12 Yaş Üstü Çocuklar da Aşı Yaptırabilecek

TAKİP ET

Almanya'da düzenlen aşı zirvesinin ardından yapılan açıklamayla 7 Haziran'dan itibaren 12 yaş üstü çocukların Çin virüsü aşısı yaptırabileceği duyuruldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakanlıktaki aşı zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran'dan itibaren 12 yaş üstü çocukların Çin virüsü aşısı yaptırabileceğini açıkladı. Ancak aşılamanın zorunlu olmadığını da bildirdi.

Başbakan Merkel, aşılamaların eyaletler tarafından yapılacağını, okulların tam zamanlı olarak açık kalabilmesi için çocukların da aşılanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Basın toplantısında konuşan Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller ise çocukların ve gençlerin aşılanması için özel bir kampanya yapılmayacağını söyledi.

Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder de "Çocuklara ve gençlere aşı teklifinde bulunmak istiyoruz ama zorunlu aşı yok" dedi.

ABD, geçtiğimiz günlerde BioNTech/Pfizer aşısının 12-15 yaş grubuna uygulanmasına onay vermişti. Bu kararın ardından Avrupa İlaç Ajansı‘nın (EMA) da 12-15 yaş aralığı için aşı kararını cuma günü vermesi bekleniyor.

Almanya çin virüsü koronavirüs aşı 12 yaş üstü aşılama pfizer BioNTech covid-19 kovid-19 angela merkel