Almanya'dan Kabul Alan Türk Doktorun Sevinci

TAKİP ET

Almanya'dan kabul alan bir Türk hekiminin sevinci sosyal medyada gündem oldu.

Almanya'dan kabul aldığı belirtilen bir Türk hekiminin sevinci sosyal medyada gündem oldu.

Görüntüler:

Söz konusu doktor, görüntülerinin sosyal medyada tartışmalara neden olmasının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Herkese merhabalar, ben almanyadabirdoktor. Videodaki çılgınca sevinen arkadaş benim.

Öncelikle gelen tebrikler için çok teşekkür ediyorum ve gelen negatif yorumları da verdiğim emekleri görmediğiniz için anlayışla karşılıyorum.

5 yıl önce daha tıp fakültesi 5. sınıfta iken almanya'da kariyerime devam etmeye karar verdim ve başkaları benden önce gider de bana yer kalmaz demeden öğrendiğim tüm bilgileri ve kendi sürecimi paylaştığım bi youtube kanalı açtım.

Yaklaşık 3 yıldır almanya'da yaşıyorum ve 1 yıldır da hekim olarak çalışıyorum. Video da gördüğünüz evrak ise bana almanya'dan mezun bir hekim ile aynı hakları sağlayan 'approbation' belgesi. Yani bunca zaman verdiğim emeklerim ve gösterdiğim sabrın sonucu. Sevincim ise az bile.

Süreci merak edenler YouTube kanalıma ve Instagram hesabıma bakabilir. (https://youtube.com/…annel/ucn7nkeqnrjuograkwokuq1g) ben burada farklı bir konuya değinmek istiyorum.

Kendi adıma konuşacağım ama benim gibi yurtdışı kariyer planı yapan bir çok meslektaşımın aynı hissiyatlara sahip olduğuna da az çok eminim.

Bizler doğup büyüdüğümüz topraklardan güle oynaya ayrılmıyoruz ve hemen hepimiz şartlar uygun olduğu an geri dönmenin hayali ile yaşıyoruz.

Bizler haklı olarak her gün yeni bir 'hekime şiddet' haberi ile uyanmaktan yorulduk. Lütfen gidişimizin altında yatan asıl sebepleri bilmeden günahımızı almayın.

İnsanlar tarihte her zaman şartların kötü olduğu yerlerden şartların daha iyi olduğu yerlere göçmüştür. Bu durum da daha farklı değildir. Göçmemizden rahatsız olan arkadaşlar bizlere değil de hekimlere şiddet uygulayan insanlara kızmaya başladıkları gün zaten bu mesele rafa kalkacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada ben baya ponçik bir insanım o yüzden kötü yorumlara pek cevap veremiyorum. Okuyunca hep içimden 'canın sağolsun' diyorum.

Tekrar sevincime ortak olan herkese sonsuz teşekkürler. Ha bi de olay baya büyüdü maşşallah diyin de nazar değmesin. Kendinize iyi bakın, hekimleri dövmeyin."

Almanya'dan Kabul Alan Türk Doktorun Sevinci