Almanya'dan Türkiye'ye Gönderilen Aile 'Tükürme' Nedeniyle Sınır Dışı Edilmemiş

TAKİP ET

Almanya'da Erdoğan'a hareket ettiği bir kişiye tükürdüğü gerekçesiyle ailesiyle Türkiye'ye gönderildiğini iddia eden Mahmut Akyüz'ün gönderilme sebebi 'tükürmek' değilmiş.

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Sontra kasabasında yaşayan 7 kişilik Akyüz ailesinden Mahmut Akyüz, Erdoğan'a hakaret eden bir kişiye tükürdüğü için ailesiyle beraber Türkiye'ye gönderildiğini hükümete yakın bir gazeteye anlatmıştı.

Almanya'nın Hessen eyaletinin kuzeybatısında Werra-Meißner-Kreis'te küçük bir kasaba olan Sontra'da 33 yıldır ikamet eden Türk aile, Aralık ayının başında sınır dışı edilerek Türkiye'ye yollandı. Ayrıca aile açıklamada, polisin sınır dışı etme işlemleri sırasında son derece acımasız olduğu iddia etti.

DE24News'i haberine göre Bölgesel Konsey'in sözcüsü Katrin Walmanns'ın yaptığı açıklamaya göre ise, Akyüz ailesine uzun zamandır yasal oturma hakları olmadan ülkede yaşadıkları gerekçesi ile ülkeyi terk etmeleri gerektiği tebliğ edildi. Buna rağmen verilen tarihe değin harekete geçmeyen aile zor kullanılarak sınır dışı edildi.

Aile, gece geç saatlerde kapıları kırılarak evlerine girildiği ve terörist gibi kelepçelenerek tutuklandıklarını belirterek yapılan uygulamaya tepki gösterdi. Alman yetkililer ise güvenlik nedeniyle kelepçelenmelerinin ve aile üyelerinin çıplak bir şekilde aranmasının gerekli olduğunu belirttiler.

7 kişilik ailenin 5 çocuğu Almanya'da doğdukları için Alman vatandaşı ve Türkçe bilmiyorlar.

akyüz ailes almanya sınır dışı erdoğana hakaret eden kişiye tükürdü