Almanya'ya En Çok İltica Edenler Arasında Türkler 4. Sırada

TAKİP ET

Almanya'ya en çok iltica eden ülke vatandaşları arasında Türk vatandaşları dördüncü oldu.

Almanya'da iltica başvurusunda bulunanların sayısı Çin virüsü salgını dolayısıyla kapatılan sınırlar ve sokağa çıkma yasaklarının etkisiyle 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 31,5 azaldı.

Euronews'in haberine göre, İçişleri Bakanlığı rakmalarına göre ilk defa ilticaya başvuranların sayısı 76 bine geriledi. Ülkeler bazında en fazla başvuru Suriye kökenlilerden gelirken onu Afganistan, Irak ve Türkiye izledi.

Almanya'da doğduğu halde vatandaşlığı bulunmayanların çocuklarının da başvuruları dahil edildiğinde toplam sayı 102 bin 581'e ulaştı. İçişleri Bakanı Horst Seehofer iltica başvurularındaki düşüşün etkenleri arasında pandemi olsa da son dört yıldaki azalma trendinin devam ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl başvurusu değerlendirilenlerden 37 bin 800'ü kabul edildi. Almanya'ya yönelik en büyük göç dalgası 2015 senesinden sonra Başbakan Angela Merkel'in kapıları açmasıyla yaşanmıştı. 2015'te 400 bin iltica başvurusu olurken bir sonraki sene sayı 700 binin üzerine çıktı.

Bu durum ülkede siyasi tartışmaları alevlendirirken İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oylarını ciddi oranda artırmasına yol açtı.

almanya iltica Türkiye Türk vatandaşı