Almatı'da 'Kanlı Ocak' Mitingi: Tokayev Defol, Tüm Ülke Senden Nefret Ediyor

TAKİP ET

Kazaklar, Almatı'daki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan İstiklal Anıtı önünde bir araya geldi.

Azattyq'ın haberine göre İstiklal Anıtı önünde bir araya gelen Kazakistanlı soydaşlar, "Kanlı Ocak" olayları sırasında tutuklananlara yönelik işkencelerin durdurulmasını talep etti. Meydana toplanan eylemcilerin telefonların internet bağlantısı sağlayamaması nedeniyle meydana gelen polis araçlarıyla jammer getirildiği belirtiliyor.

Anıtın önünde ellerinde Kazakistan bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar resmi rakamlara göre 227 kişinin hayatını kaybettiği Kanlı Ocak olaylarında hayatını kaybedenlerin ve tutuklananların fotoğraflarını tuttu.

"Nazarbayev yargılansın" sloganları atan kalabalık, diktatör Kasım Cömert Tokayev'in görevinden istifa etmesini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasını ve Tokayev'in tekrar aday olmamasını istedi. 

İşkenceci polislerin yargılanmasını ve gözaltına alınan çocukların salıverilmesini talep eden protestocuların astığı pankartlardan birinde"Tokayev, defol. Tüm ülke senden nefret ediyor" ifadeleri yer aldı. Hayatını kaybedenler için dua okunan eylemde, "Halk terörist değil" sloganları atıldı.