Almatı'da Rus Uçağının Uçmasına İzin Verilmedi

TAKİP ET

Rus yolcuların olduğu uçak protestolar nedeniyle Almatı'da mahsur kaldı.

Almatı havaalanında, Moskova'ya uçması gereken bir uçak dört saattir bekliyor.  Havaalanı protestocular tarafından ele geçirildi, güvenlik güçleri havaalanını geri almak için operasyon başlattı.
 
Ruslar Almatı'dan Moskova'ya uçamadı. Boeing 767 Air Astana'nın yolcularından biri olan Vladimir, RBC'ye durumu anlattı.

 Yolcu uçağın dört saattir pistte olduğunu, ancak kalkışla ilgili hiçbir şeyin bilinmediğini söyledi. Yolcular arasında herhangi bir panik olmadığını kaydetti.

 “Kalkışın yerel saatle 18:55'te (15:55 Moskova saati) olması gerekiyordu.  Protestocular tarafından ele geçirildiği için havalimanıyla hiçbir bağlantısı yok.  Pilot muhtemelen ne yapacağını bilmiyor.  Kalkışla ilgili hiçbir şey bildirmiyorlar” dedi.

Yolcu, çağın kaptanının uzun süredir yolcularla iletişim kurmadığını ancak uçuş görevlilerinin yanlarında kaldığını söyledi.  Yolcu, uçağın neredeyse dolu olduğunu, ışıkların ve pencerelerin kapalı olduğunu not etti.

 "Belli ki kimsenin bizi havaalanından tanımaması için yapılıyor," diye ekledi.

Daha önce, protestocular Kazakistan'ın en büyük havalimanı olan Almatı havaalanına el koydu ve ardından havayolları Almatı'ya uçuşları iptal etmeye başladı.  Yolcular terminalden tahliye edildi.

Almatı yetkilileri, kentte "terör çeteleriyle" mücadele için özel bir operasyonun başladığını bildirdi.  Şehir yönetimine göre, havaalanı çoktan boşaltıldı.

almatı rus uçağı almatı havaalanı ruslar kazakistan kazakistan protestoları