Aloe Vera Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Aloe vera sabunu ölümsüzlük bitkisi olarak bilinen, antik çağlardan beri kullanılan Aloe Vera bitkisinden üretilir. Yatıştırıcı ve canlandırıcı etkisiyle dikkat çeken özel ürün vücut, saç, cilt sağlığınızı korur.  Yüksek antioksidan etkisiyle yara, yanıkları kısa sürede iyileştirir. Pigmentasyon konusunda aktif rol oynayan doğal bitki A vitamini bakımından oldukça zengindir. 

Aloe vera sabunu ölümsüzlük bitkisi olarak bilinen, antik çağlardan beri kullanılan Aloe Vera bitkisinden üretilir. Yatıştırıcı ve canlandırıcı etkisiyle dikkat çeken özel ürün vücut, saç, cilt sağlığınızı korur.  Yüksek antioksidan etkisiyle yara, yanıkları kısa sürede iyileştirir. Pigmentasyon konusunda aktif rol oynayan doğal bitki A vitamini bakımından oldukça zengindir.  Kalsiyum, B vitamini ve pek çok minerali içeriğinde barındıran Aloe vera sabunu dünya çapında, geleneksel tıpta uzun yıllar boyunca destekleyici, şifalı bir çözüm olarak kullanılmaktadır. Modern çağa entegre olan özel üretim sabunu doğrudan kullanabileceğiniz gibi suyunu çıkarıp tonik olarak da tercih edebilirsiniz.

Aloe Vera Sabununun Faydaları Nelerdir?

  Aloe vera sabununun faydaları cilt, saç bakımı üzerinde yüksek etkilidir.  Aloe Vera sabununun faydalarından bazıları şunlardır:

Krem sabun ve serumların içeriğine özel olarak eklenen yüksek C ve E vitamini bileşenleri ile cildinizi besleyip gençleştirir.  Naturel özel bakım ürünü cildinizin yağ dengesini koruyarak yumuşatır.

Kuru ve yağlı ciltler için ideal olup cildinizi nemlendirerek daha doğal, genç, parlak, pamuksu bir görünüme sahip olmanıza yardım eder.

Antibakteriyel antifungal özellikleri ile ciltteki tahriş kızarıklık ve mantar oluşumunu önler.

Aloe Vera Sabunu Ne İşe Yarar?

Aloe vera sabununu kullananlar içeriğindeki zengin C ve E vitamini değerleriyle öne çıkan ürünün yaşlanmayı geciktiren, besleyici, nemlendirici doğal etkisini ilk kullanımdan itibaren hemen hissederler. Cilt, kızarıklık, tahriş ve kaşıntı hissini yok eden Aloe vera sabunu içindeki oksin hormonu ile hücrelerinizi yeniler. Yaraları hızlıca iyileştirerek ciltte oluşan tüm iltihaplanma ve izleri yok eder. Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına karşı yüksek etkili olup deriyi dış etkenlere karşı korur.  Ciltteki nemi dengeleyerek deriyi yumuşatır.  Güneş yanığı, kaza sebebiyle ortaya çıkan yanık ve hastalıklara karşı etkili olan özel sabun,  besleyici özelliği sayesinde cilt problemlerini tedavi eder.

Aloe Vera Sabunu Nasıl Kullanılır?

Aloe vera sabunu kullanımı yüz, boyun, vücut üzerinde uygulanır. İyi bir nemlendirici olarak tercih edebileceğiniz şifalı, bitki özlü sabun, cildin derinliklerine nüfuz ederek ph değerini düzenler. Kadınlarda hamilelik sonrası ortaya çıkan hızlı kilo alıp verme sebebiyle oluşan çatlak ve benzeri cilt sorunlarına karşı etkin çözüm kaynağıdır. Kuru saç ya da kaşıntılı kafa derisi için kullanılabilir. Kafa derisine doğrudan uygulayarak on dakika ile yarım saat arasında bekledikten sonra bol borusu ile yıkamanız tavsiye edilir. Saç ve deri sağlığı için önemli olup cildinizi nemlendirerek saç ve köklerini onarır, güçlendirir. Cildinize canlılık ve parlaklık kazandırır.

Aloe Vera Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Aloe vera sabununun gün içinde kullanımı genel olarak kullanılacaksa günde en az 2 ta da 3’tür. Faydaları her geçen gün artan, kişi üzerinde etkisini hemen fark ettiren Aloe Vera sabunu akne ve sivilce tedavisinde etkili olup ağrı ve sivilceler yok olana kadar kullanılması tavsiye edilir. Günde birkaç defa kullanıldığında uçuk tedavisinde yüksek iyileştirici etkisini hemen gösterir. İyileşme hızını artıran doğal bitki özü Aloe vera sabunu deride oluşan radyasyon hasarına karşı cildinizi korur. Cildi nemlendirerek canlandıran doğal koruyucu sabun saç ve cilt sağlığını korur.

Aloe Vera Sabununun Zararları Nelerdir?

Aloe vera sabununun zararları günlük dozda, ideal ölçüde kullanılmaması halinde dışkıda kan,  ishal, kilo kaybı, kas güçsüzlüğü gibi pek çok probleme neden olabilmektedir. Cildi nitelendiren,  yanık tedavisinde kullanılan yanık, tahrişleri gideren Aloe vera sabunu genel olarak losyon görevi görür. Cilt üzerinde mucizevi etkiler yaratan bitki özlü sabun kozmetik sektöründe oldukça yoğun ilgi görür. Bitki yapraklarının ezilmesi ve öğütülmesi sonucunda oluşan özel sabun, genellikle faydalı özellikleri ile ön plana çıkar. Hormon, enzim, polisakkarit, monosakkarit ikincil bitki bileşenlerine sahip olup A ve C vitamini içerikleri ile cilt kırışıklığı, göz hastalığı problemlerinin kısa sürede ortadan kaldırır.

Aloe Vera Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Aloe vera sabununun satış fiyatı 17 TL ile 90TL arasındadır. Sabun miktarı, marka kalitesi ve içeriğindeki zeytinyağı başta olmak üzere farklı bitki özlerine göre fiyatı her dönem değişiklik göstermektedir.