Alp Emeç'in Tutukluluğuna Yapılan İtiraz Reddedildi

TAKİP ET

İYİ Partili Alp Emeç'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan İYİ Partili Alp Emeç'in tutukluluğuna yapılan itirazın reddedildiği bildirildi.

İYİ Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve teşkilatları, karara tepki göstermek için Cumartesi günü Silivri Cezaevi önüne gidecek.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "#Anlatİstanbul için bu cumartesi Silivri’de olacağız. Ama bu sefer 'Alp için dinle İstanbul' diyeceğiz. Alp’e destek olmak isteyen herkesi, cumartesi günü yapacağımız basın açıklaması için Silivri’ye bekliyoruz!" ifadelerini kullandı. Alp Emeç geçtiğimiz günlerde "Öküz saraya çıkmakla kral olmaz ama saray ahır olur" sözünü paylaştığı için tutuklanmıştı.

20 Yaşındaki Öğrenci, 'Öküz Saraya Çıkmakla Kral Olmaz Ama Saray Ahır Olur' Sözünü Paylaştığı İçin Tutuklandı


Emeç'in tutukluluğuna yapılan itirazlar günlerdir değerlendirmeye alınmıyor ve hukuksuz olarak bekletiliyordu. 

Alp Emeç'in Tutuklanmasına İlişkin İtirazlar Değerlendirmeye Alınmıyor


İYİ Parti lideri Meral Akşener, Alp Emeç'in tutukluluğuna geçtiğimi günlerde yaptığı "15 dakika sonra sildiği tweeti takip edip Alp Emeç’i tutuklayan adalet sistemi; pudra şekercilerine dokunamıyor. Twitter’da gündem olmadan kadın katillerine dokunamıyor. Milletin hazinesini kemiren yandaşlara dokunamıyor. Aleni şekilde yolsuzluk yapanlara dokunamıyor" açıklamasıyla tepki göstermişti.

alp emeç tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi