Alparslan Kuytul: 'Gidin Camileri Basın' Diyen Süleyman Soylu'dur!

TAKİP ET

Alparslan Kuytul, Ramazan Ayı sonuna kadar itikafta kalacaklarını söyleyen Furkan Vakfı üyelerinin camiden çıkartılması kararını Süleyman Soylu'nun verdiğini söyledi.

Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek 3 ayrı şehirde camilere giden ve Ramazan Ayı sonuna kadar itikafta kalacaklarını söyleyen Furkan Vakfı üyelerinin cami baskınlarıyla gözaltına alınmasına tepki gösteren Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı.

Kuytul, kendisini “Ilımlı Müslüman” olarak tanımlayan iktidarın bazı cemaat ve tarikatların hareketlerine karşı sessiz kalıp yalnızca devlet kademelerine sızabilenlere pastadan pay verdiğini söyledi. 

Cami operasyonuna ilişkin açıklama yapan Kuytul, "Savcıya 'haberiniz var mı?' diye sordum, ‘yok’ dedi. Böyle bir operasyon yapılacağından savcının bile haberi yok ve polis kendisi büyük ihtimalle İçişleri Bakanlığı'ndan talimat almak suretiyle savcıyı adam yerine koymadan kendi karar veriyor. Bu kadar büyük bir operasyonu savcıya, 'Bu yaptığımız şey kanuna uygun mudur?’ diye sormadan kendisi yapıyor. Türkiye'nin geldiği nokta bu. Halen hukuk devletinden bahsediyorlar. Hukuk devleti değil, tamamen polis devleti. Polis istediği gibi davranıyor artık. Hukuk devleti olsaydı, savcının imzasıyla basabilirdi. Savcıya sormayıp, adam yerine bile koymuyorlar. 'Bize yukardan talimat geldi' diyorlar" dedi. 

Gezi Parkı Eylemlerinde Kınadıklarını Kendileri Yaptı

Gezi Parkı eylemlerinde eylemcilerin ayakkabılarla camilere girdiğini ve içki içtiğini söyleyen iktidarın tek bir fotoğraf veya videoyu delil olarak sunamadığını söyleyen Kuytul, "Gezi Parkı eylemleri sırasında ‘Camiye ayakkabılarıyla girdiler’ dediler ama hiçbir fotoğraf da göstermediler. Hatta orada içki içtiklerini bile söylediler o gençlerin. Öyle bir fotoğraf, video görüntüsü ben görmedim. Onu öyle söyleyenler şimdi bunu yaptılar. Aslında AKP'lilerin de bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan rahatsız olmasaydı Antep Emniyet Müdürünü görevden alınmazdı. Antep Emniyet Müdürü'nü Süleyman Soylu mu görevden aldı? O talimatı veren zaten kendisi, 'Gidin camileri basın, onları çıkartın' diyen Süleyman Soylu'dur" ifadelerini kullandı.

Saltanatı Allah'a Bile Kaptırmayız

Kuytul, devletin yanlışlarına 'yanlış' dediği için sevilmediğini söyleyerek ''Neymiş, namaz kılıyorlar. Hanımları başörtülü olunca ben onların her yanlışını örtbas etmeliymişim, sanki her şey namazmış gibi! Tamam namazını Allah kabul etsin de fakat yanlışına da yanlış demek zorundayım. Hükümetin rahatsız olduğu nokta bu.

Ben diyorum ki, 'Allah'ın dünyasında Allah'ın dediği olmalı'. Madem ondan başka ilah yok, ondan başka itaat edilecek makam yok, o zaman onun dediği olmalıdır. Devlet bundan rahatsız. Çünkü onların dediği oluyor. Kimin dediği oluyorsa, onlar tevhitten ve La İlahe İllallah’ın manasının anlaşılmasından rahatsız olur. Allah'ın dediği olmalı, diyoruz. Onlar ise ‘Bizim dediğimiz olur’ diyorlar. ‘Saltanat bizim saltanatımız bunu Allah'a bile kaptırmayız’ diyorlar'' şeklinde konuştu.

 

 

alparslan kuytul furkan vakfı süleyman soylu cami baskını