Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Gaziantep'te bir camide itikafa girmek isteyen bir grup Furkan Vakfı mensubu polisin biber gazlı müdahalesinin ardından gözaltına alınmıştı.

Furkan Vakfı mensubu gruba polisin camiye ayakkabıyla girerek müdahale ettiği görüntüler ise tepki toplamıştı. Olayın ardından Furkan Vakfı eski başkanı Alparslan Kuytul'un gözaltına alındığı öğrenildi.

Kuytul'un resmi Twitter hesabından konuya dair olarak yapılan açıklamada, "An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!" denildi.

Kuytul'un eşi Semra Kuytul da Twitter hesabı üzerinden “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız" dedi.

İtikaf, Müslümanların Ramazan ayının sonunda dünya işlerinin tamamından el çekerek kendini ibadete adadıkları bir tür ibadet ve Hz. Muhammed'in bir sünnetidir. İtikafa giren Müslümanlar, itikaf süresi bitene kadar mescitte kalır ve neredeyse hiç ayrılmazlar.

Furkan Vakfı eski Başkanı Alparslan Kuytul da itikafa gireceklerini, pandemi gerekçesiyle bu haklarının kısıtlanamayacağını belirterek "Buyursunlar, engel olsunlar" demişti.

Vakıf mensuplarının itikaf ibadeti için girdikleri camide polis ve bekçiler tarafından uğradıkları müdahale ve muamele basına yansımıştı.

Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı