Alparslan Kuytul Tutuklandı: Kaçırılıp 13 Gün Boyunca İşkence Gördüğünü İddia Eden Koray Sarısaçlı Kimdir?

TAKİP ET

Alparslan Kuytul'un tutuklanmasına neden olan, kaçırıldığını ve 13 gün boyunca işkence gördüğünü, 7 milyon dolarlık senet imzalandığı iddia eden Koray Sarısaçlı kimdir?

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması soruşturması kapsamında tutuklandı. Koray Sarısaçlı kaçırıldığını, 13 gün boyunca rehin tutularak işkence edildiğini ve 7 milyon dolarlık senet imzalatıldığını iddia etmişti.

Alparslan Kuytul Tutuklandı

Koray Sarısaçlı Kimdir?

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında maskeli, eldivenli 4 kişi tarafından kaçırılan iş adamı Koray Sarısaçlı (46) 13 boyunca rehin tutulmuş ve Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un emriyle kaçırıldığını iddia etmişti.

Sopalarla ve elektrik verilerek işkence gördüğünü belirten Sarısaçlı "Farklı günlerde toplamda 7 milyon dolarlık senet imzalamam karşılığında beni serbest bıraktılar. Gördüğüm işkenceleri söylememem için beni video kaydına aldılar. Gözlerim kapalı işkence yapıyorlardı" demişti. 

Adana'nın Seyhan ilçesi, Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayda Sarısaçlı, yüzleri bez parçalarıyla kapatılmış ve ellerinde eldivenler bulunan kiişiler tarafından bir otomobile kaçırılmıştı.

Kaçıranlara Arsa, İş Yeri, Laboratuvar Vekaleti Vermiş

Olayın ardından polis söz konusu kişilerin Furkan Vakfı bağlantılı Yusuf Tapan (33), Haydar Akoraler (39), Rıdvan Taş (31) ile Erol Ardıç (34) olduğunu tespit etmiş, Sarısaçlı'nın eski eşi Asuman S. ve kızı R.S.'ye ait 70 milyon lira değerinde arsa, iş yeri ve laboratuvarın vekaletinin farklı tarihlerde Yusuf Tapan'a verildiği ortaya çıkmıştı.

İlk ifadesinde kendisini kaçıranları tanımadığını belirten Koray Sarısaçlı, 9 Kasım 2021'de savcılığa giderek kendisini kaçıranların Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un emriyle hareket ettiklerini, Kuytul'un talimatlarıyla kaçırıldığını ve mal varlığına el koyulmaya çalışıldığını öne sürmüş, konuşmaması için ailesi üzerinden tehdit edildiğini iddia etmişti.

"Furkan Vakfı Benden Milyonlarca Lira Aldı"

İfadesinde "Olay günü otomobile bindirilip kaçırmaya çalıştıklarında arabanın içinde kafama sopalarla vurup, elektroşok verdiler. Beni inşaat halindeki bir yere götürüp, günlerce işkenceye devam ettiler. 13 gün boyunca Alparslan Kuytul'dan gelen emirleri uyguladılar. Kemiklerim kırık olmasına rağmen vurmaya devam ettiler. Farklı günlerde toplamda 7 milyon dolarlık senet imzalamam karşılığında beni serbest bıraktılar. Gördüğüm işkenceleri söylememem için beni video kaydına aldılar. Gözlerim kapalı işkence yapıyorlardı" diyen Sarısaçlı, Furkan Vakfı'na farklı tarihlerde para verdiğini belirterek "Derneğe çağırdıklarında gitmediğimde, 'Bugün gelmedin, 4 milyon TL para vereceksin. Yanında çalışan kişi de gelmedi. Onun için de 3 milyon vereceksin' gibi cezalar kesiyorlardı. 8 milyon laboratuvar için 4 milyon TL de çiftlik için para aldılar" ifadelerini kullanmıştı.

"Ortada Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Olduğunu Görüyoruz"

Sarısaçlı'nın avukatı Mehmet Emin Çınar, Furkan Vakfı'nın çıkar amaçlı kurulmuş bir suç örgütü olduğunu öne sürmüş ve "Ortada çıkar amaçlı olarak kurulan suç örgütünün olduğunu görüyoruz. Bu suç örgütü, müvekkilimin mal varlığını, hukuka aykırı yöntemlerle ele geçirmeye çalışmıştır. Müvekkilim kaçırılıp işkenceye maruz kalmıştır" demişti.

Sarısaçlı'nın ifadesini değiştirmesinin ardından 4 saatlik bir video açıklama yapan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, polisin kendileri üzerine bir kumpas kurduğunu ve baskılarla Sarısaçlı'nın ifadesini değiştirmesini istediklerini söylemişti.

"Polis sana kafayı taktı mı evine ya esrar koyar ya eroin, ya da arar gibi yapar cebine koyar. Ondan sonra 'yakaladım' der. Bunlar oldu bitti bilinen yöntemler" diyen Kuytul kendilerine kumpas kurulduğunu belirtmiş ve Koray Sarısaçlı'nın zina ettiğini, iş yerinde çalışan evli kadınlarla flört ettiğini iddia etmiş ve suçlamaları reddetmişti. Alparslan Kuytul hakkında tutuklama kararı verildi.

Vergi Kaçırma, Sahte Fatura Suçlamaları

Koray Sarısaçlı hakkında vergi kaçırma, sahte fatura ve rüşvet gibi suçlamlarla açılmış davalar olduğu belirtiliyor. Sarısaçlı'nın kurduğu şirketler üzerinden birçok isme borçlandığı, borçlarını ödeyebilecek durumda olmasına karşın mal varlığını dini nikahlı eşinin üzerine yaparak borçlarını ödemediği iddia ediliyor.

Alparslan Kuytul'un Sarısaçlı hakkındaki açıklaması:

alparslan kuytul tutuklandı kaçırılıp 13 gün boyunca işkence edildiği iddia eden koray sarısaçlı kimdir